Samsung Isocell Hp2

Η Samsung Electronics παρουσίασε στις 17 Ιανουαρίου τον πιο πρόσφατο αισθητήρα εικόνας 200 megapixel (MP), τον ISOCELL HP2, με βελτιωμένη τεχνολογία pixel και πλήρη χωρητικότητα για εκπληκτικές εικόνες κινητών τηλεφώνων στις συσκευές υψηλών προδιαγραφών, του αύριο.

“Ο Samsung ISOCELL HP2 αξιοποιεί τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία των αισθητήρων εικόνας υψηλής ανάλυσης της Samsung για επικές λεπτομέρειες”, δήλωσε ο JoonSeo Yim, Executive Vice President of Sensor Business Team της Samsung Electronics. “Η ηγετική μας θέση προέρχεται από καινοτόμες τεχνολογίες που επιτρέπουν στους αισθητήρες μας να υπερβαίνουν τον αριθμό και το μέγεθος των pixel. Θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε νέους ορίζοντες και να εδραιώνουμε την παρουσία μας στην αναπτυσσόμενη αγορά αισθητήρων υπερ-υψηλής ανάλυσης”.

Ο ISOCELL HP2 διαθέτει 200 εκατομμύρια pixel 0,6 μικρομέτρων (μm) σε οπτικό format 1/1,3″, ένα μέγεθος αισθητήρα που χρησιμοποιείται ευρέως σε κύριες κάμερες smartphone 108MP. Αυτό επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν ακόμη υψηλότερες αναλύσεις στα πιο πρόσφατα smartphones υψηλής τεχνολογίας χωρίς μεγαλύτερα εξογκώματα της κάμερας στις συσκευές τους.

Με την προηγμένη τεχνολογία pixel-binning της Samsung, Tetra2pixel, η HP2 προσθέτει μεγαλύτερη ευελιξία στην κάμερα, καθώς προσομοιώνει διαφορετικά μεγέθη pixel για να προσαρμόζεται σε διαφορετικά επίπεδα φωτισμού. Όταν βρίσκεται σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, ο αισθητήρας μετατρέπεται είτε σε αισθητήρα εικόνας 1,2μm 50MP είτε σε αισθητήρα εικόνας 2,4μm 12,5MP, δεσμεύοντας τέσσερα έως 16 γειτονικά pixel. Για πληρέστερο βίντεο 8K, περίπου στα 33MP, ο HP2 μεταβαίνει στη λειτουργία 1.2μm 50MP για να ελαχιστοποιήσει την περικοπή και να αποτυπώσει περισσότερο τη σκηνή. Η βιντεοσκόπηση 8K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), το ευρύ οπτικό πεδίο μαζί με το μεγαλύτερο μέγεθος εικονοστοιχείου μπορούν να παράγουν ευκρινή κινηματογραφικά βίντεο.

ISOCELL HP2

Οι εικόνες από έντονα φωτισμένα περιβάλλοντα μπορούν να μειωθούν σημαντικά με την τεχνολογία HP2, χάρη στη νέα Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) της Samsung. Σε μια φωτοδίοδο μέσα σε κάθε εικονοστοιχείο, μια πύλη μεταφοράς τάσης τοποθετείται στο κάτω μέρος για τη μεταφορά ηλεκτρονίων από τα εικονοστοιχεία στο λογικό στρώμα. Με μεγάλη ακρίβεια, η D-VTG προσθέτει μια δεύτερη πύλη μεταφοράς στο εικονοστοιχείο, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του εικονοστοιχείου κατά περισσότερο από 33%. Με περισσότερα αποθηκευμένα ηλεκτρόνια και αποτελεσματική μεταφορά σήματος, η μέθοδος αυτή μπορεί να μειώσει την υπερέκθεση και να βελτιώσει την αναπαραγωγή χρωμάτων, ειδικά σε συνθήκες έντονου φωτισμού.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η αυτόματη εστίαση του HP2 περνάει στο επόμενο επίπεδο με το Super QPD, το οποίο επιτρέπει στον αισθητήρα να χρησιμοποιεί και τα 200 εκατομμύρια pixel του για παράγοντες εστίασης. Η άφθονη ποσότητα παραγόντων εστίασης ομαδοποιείται από τέσσερα γειτονικά εικονοστοιχεία για να αναγνωρίζει τόσο τις οριζόντιες όσο και τις κάθετες αλλαγές μοτίβων που προσφέρουν ταχύτερη και ακριβέστερη αυτόματη εστίαση. Αξιοποιώντας τα πλούσια δεδομένα μοτίβων μαζί με τον τεράστιο αριθμό σημείων αναφοράς, ο νέος αισθητήρας είναι ικανός για γρήγορη αυτόματη εστίαση, ακόμη και σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό.

Για εξαιρετική απόδοση HDR, η Samsung εισάγει για πρώτη φορά τη λειτουργία DSG σε λειτουργία 50MP, η οποία εφαρμόζει δύο ξεχωριστές τιμές μετατροπής στο αναλογικό σήμα που λαμβάνεται σε επίπεδο pixel. Επιπλέον, το Smart-ISO Pro, μια λύση HDR που συγχωνεύει διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσης ISO από μία μόνο έκθεση, επιτρέπει στη φωτογραφική μηχανή να λαμβάνει εικόνες 12,5MP και βίντεο 4K στα 60fps σε HDR.

Η Samsung ISOCELL HP2 έχει μπει κανονικά σε μαζική παραγωγή.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G. Χαρακτηριστικά, τιμή και όσα θα πρέπει να γνωρίζετε.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Η Samsung παρουσιάζει τον αισθητήρα εικόνας 200 Megapixel που θα τοποθετήσει στα κινητά ναυαρχίδες της.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση