Η Athenscon είναι μια έκθεση για όλους.

Το Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon do στο Παλαιό Φάληρο, πραγματοποιήθηκε το Athenscon. Η έκθεση αυτή τελικά αποδείχθηκε ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς να έχει να ζηλέψει κάτι από αντίστοιχες του εξωτερικού. Καλεσμένοι, cosplayers, events, πολλά δώρα και ευχάριστοι άνθρωποι, βρέθηκαν στο δρόμο μας. Κυρίως όμως, άνθρωποι με μεράκι, δημιουργοί, εμπνευστές για κάθε ηλικία, καθώς και οι μικρότεροι θα βρούν κάτι που θα τους τραβήξει τη προσοχή. Η συγκεκριμένη έκθεση, έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης και αυτό είναι θετικό, καθώς η αγορά προσφέρει περισσότερο χώρο για νέες επιχειρήσεις ή δημιουργούς.

Τι είναι η Athenscon;

Η Athenscon, είναι μια έκθεση που αφορά κόμικς, σούπερ ήρωες, ενώ θα συναντήσει κανείς μια ορδή από συλλεκτικές φιγούρες, παιχνίδια ρόλων και φαντασίας. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι κερδίζει το ενδιαφέρον πολλών διαφορετικών ανθρώπων. Είτε είστε λάτρης του Star Wars, είτε απολαμβάνετε να διαβάζετε κόμικς τότε πρέπει σίγουρα να την επισκεφτείτε, καθώς θα βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε εκεί. Όμως, πέρα από το τι θα δει κανείς στην Athenscon, η έκθεση αυτή είναι ακόμα ένα πράγμα. Είναι η προσέγγιση μιας νέα κουλτούρας, διαφορετική αρκετά από αυτή που έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας.

Η Athenscon, είναι επίσης μια έκθεση, που προσελκύει ανθρώπους που έχουν πάθος με τα παιχνίδια ρόλων. Θα συναντήσουμε επίσης αρκετές προσεγγίσεις δημιουργικές, από κατασκευές Lego, μέχρι σχεδιασμό φιγούρων.

Athenscon έκθεση. Πηγή PCsolution316.
Μοναδικές δημιουργίες θα συναντήσει κανείς στην Athenscon. (Πηγή: Αρχείο)

Είναι η Athenscon μια έκθεση για μικρά παιδιά;

Για τους μικρότερους σε ηλίκια, θα έλεγα ότι η έκθεση στέκεται αρκετά καλά. Σίγουρα θα εκπλαγούν με τους cosplayers, ενώ έχει και μερικά events, που θα τους τραβήξουν τη προσοχή. Θεωρώ από τις ηλικές 6-7+, θα βρείτε ωραία πράγματα να κάνετε παρέα. Επίσης, προετοιμάστε το πορτοφόλι σας, επειδή λογικά θα σας ζητήσουν να τους αγοράσετε…. τα πάντα. Σίγουρα, θα γνωρίζουν κάποιους από τους ήρωες που θα συναντήσουν στην έκθεση, ενώ έχει και Face Painting, με θέμα το Avatar. Το Avatar: The Way of Water, είναι το sequel της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου Avatar και αναμένεται στις 16 Δεκεμβρίου στις μεγάλες αίθουσες.

Athenscon Darth Vader.
Η μάχη με τον Darth Vader, θα ξετρελάνει τους μικρούς, αλλά
και τους μεγάλους σε ηλικία. (Πηγή: Αρχείο).

Τα Funko PoP, στη πρώτη γραμμή του Athenscon.

Ένα άλλο κομμάτι της έκθεσης, που κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου, είναι αυτό των Funko PoPs. Στο PCsolution316, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτές τις φιγούρες της ποπ κουλτούρας. Στη πραγματικότητα, έχουμε το μικρόβιο αυτό και δεν θα μπορούσαμε να μην αποκτήσουμε κάποιες από αυτές, από τη συγκεκριμένη έκθεση. Συναντήσαμε λοιπόν τους ανθρώπους του FunkoFunatics Greece, τα καταστήματα Nerdom, eFantasy και Otaku Store. Πάντα ευγενικοί και με το χαμόγελο, μας εξυπηρέτησαν και φρόντισαν να περάσουμε υπέροχα, ενώ αποκτήσαμε κάποιες επιπλέον φιγούρες για τη συλλογή μας.

Επιπλέον, βρέθηκε στην έκθεση το επίσημο κατάστημα Funko και για την Athenscon συγκεκριμένα, κυκλοφόρησαν τρία exclusives Funko PoPs.

  • Funko Pop!: Hunter x hunter- Killua Zoldyck
  • Sonic The Hedgehog – Super Sonic First Appearance.
  • TMNT x MMPR – Raphael.
Funko PoP Athenscon.
Δεν γινόταν να μην αποκτήσουμε κάποιες από τις αγαπημένες φιγούρες Funko PoP. (Πηγή: Αρχείο).

Τι άλλο θα συναντήσουμε στην Athenscon.

Καθώς περιηγούμαστε στην έκθεση, θα συναντήσουμε μερικούς από τους επίσημους προσκεκλημένους, ενώ θα δούμε και τις υπέροχες δημιουργίες των cosplayers. Cosplayer είναι αυτός που ενσαρκώνει έναν χαρακτήρα από κόμικ ή videogame ή οποιονδήποτε άλλον φανταστικό χαρακτήρα. Χρειάζεται να βρει κάθε λογής ύφασμα ή αξεσουάρ για να το επιτύχει αυτό. Το κοινό που ασχολείται με το cosplay μεγαλώνει το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας. Θα συναντήσετε αρκετούς δε, στην έκθεση της Athenscon. Μια cosplayer που είναι και επίσημα προσκεκλημένη στην έκθεση είναι η Lucid Belle. Μπορείτε να μάθετε για τους υπόλοιπους καλεσμένους από την επίσημη σελίδα της έκθεσης.

Αξίζει να επισκεφτεί κανείς την Athenscon;

Στη πραγματικότητα είναι μια έκθεση με αρκετές φιλοδοξίες και σίγουρα θα εξελιχθεί στο μέλλον. Αυτό που μου άφησε, ήταν μια όμορφη εμπειρία, ενώ πιστεύω ότι υπάρχει χώρος στην αγορά για όσους θέλουν να ασχοληθούν, επαγγελματικά. Οι άνθρωποι του χώρου της φαντασίας, επειδή έχουν κοινά ενδιαφέροντα, δεν είναι τοξικοί μεταξύ τους, ενώ είναι πάντα φιλικοί και βοηθούν τους νέοτερους να μάθουν περισσότερα για αυτή τη κουλτούρα. Πως αλλιώς άλλωστε θα μπορούσαν να μοιραστούν εμπειρίες; Έχει αξία να επισκεφτεί κανείς την έκθεση της Athenscon, γι’αυτά που του αρέσουν από το χώρο, αλλά και για να γνωρίσει νέους κόσμους που ίσως δεν ξέρει. Το κυριότερο όμως, να γνωρίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από όλο αυτό.

Athens con Lego.
Η δημιουργικότητα, είναι ένα μεγάλο μέρος της Athenscon. (Πηγή: Αρχείο).

Θα συναντήσετε εκπτώσεις στην Athenscon;

Ίσως να είναι το μόνο κομμάτι που με δυσαρέστησε. Συνήθως από άλλες εκθέσεις ξέρουμε πως θα συναντήσουμε καλύτερες τιμές σε προϊόντα για να γνωρίσουμε καλύτερα τα καταστήματα. Όμως αυτό δεν συνέβη εδώ. Επίσης, ταυτόχρονα “έτρεχε” και το Black Friday και θα περίμενε κανείς να βρει ελκυστικές τιμές στα προϊόντα της έκθεσης ωστέ να μπορεί να αποκτήσει περισσότερα. Έτσι, αν κάτι θα μπορούσα να πω αρνητικό, είναι ότι οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με τα καταστήματα και δεν προσφέρουν κάτι προνομιακό σε αυτόν που βρέθηκε δια ζώσης στην Athenscon. Ελπίζω οι διοργανωτές και τα καταστήματα, στις επόμενες εκθέσεις, να το αλλάξουν αυτό.

Επίλογος.

Αν βρεθήκατε στην Αθήνα τη περίοδο 26-27 Νοεμβρίου 2022, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να επισκεφτείτε την Athenscon. Όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει, καθώς ενώ έμεινε για λίγο εκτός λόγω Covid-19, το προηγούμενο διάστημα, επέστρεψε δυναμικά. Πλεόν θα το γνωρίζετε για τις μελλοντικές εκθέσεις και θα έχετε την ευκαιρία την επόμενη φορά, να έρθετε για να γνωρίσετε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτή τη μαγεία. Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος της φαντασίας, δεν προσφέρεται μόνο για λίγους και εκλεκτούς, αλλά για όλους. Είναι επίσης μια ευκαιρία και οι μικρότεροι να γνωρίσουν δημιουργικά παιχνίδια φαντασίας, παζλ, lego ακόμα και να συναντήσουν τους ήρωες που αγαπούν περισσότερο.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Η Athenscon είναι μια έκθεση για όλους.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση