Η AMD RX 6700XT πιο προσιτή από ποτέ.

Η νέα πτώση τιμών, φέρνει τους gamers ακόμα πιο κοντά στη κάρτα γραφικών των ονείρων τους. Έτσι καθώς παρακολουθούμε το θέμα από πρώτο χέρι, η αγορά αρχίζει να αναπνέει και να βρίσκουμε σε τιμές MSRP, κάρτες που ούτε φανταζόμασταν ότι θα τις βρούμε τόσο σύντομα. Μια από αυτές, που πλέον πραγματεύεται σε χαμηλή τιμή είναι η AMD RX 6700XT, μια κορυφαία κάρτα για gaming από όλες τις απόψεις. Έτσι, σήμερα η τιμή που πραγματεύεται τη κάνει πιο προσιτή από ποτέ.

AMD RX 6700XT| Review.

Πόσο καλή είναι όμως η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών; Αξίζει να την αποκτήσεις; Ας δούμε λοιπόν τη τεχνολογία που σου προσφέρει και τι οφέλη θα έχεις. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές υλοποιήσεις αλλά τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι τα εξής. Αρχικά το κυριότερο από όλα είναι το μέγεθος μνήμης της το οποίο βρίσκεται στα 12GB, κάτι που τη κάνει αρκετά future proof επιλογή. Στη συνέχεια θα σου πω πως το infinite cache είναι στα 96MB, φυσικά έχει τον τελευταίο τύπο μνήμης GDDR6 και πρωτόκολο Pci_Express 4.0×16. Στο boost χρονισμό θα δεις τα 2581 MB, κάνοντας τη γενικά μια κάρτα που παίζει εύκολα τους περισσότερους τίτλους σε 2k αναλύσεις. Η AMD RX 6700XT, είναι από τις πλεον επιθυμητές κάρτες γραφικών που θέλει να αποκτήσει ένας gamer. Μπορείς να ελέγξεις για περισσότερα στην επίσημη σελίδα της AMD.

FidelityFX Super Resolution.

Η τεχνολογία του FSR δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και από αυτή τη κάρτα γραφικών της AMD. Ουσιαστικά πρόκειται για την αντίστοιχη τεχνολογία του Nvidia DLSS. Εδώ όμως έχουμε θεωρώ το μέλλον μπροστά μας. Ήδη αναπτύσσεται το FidelityFX Super Resolution 2.0 κάτι που γράψαμε πρόσφατα και αναλύσαμε Ανακοίνωση και Πρώτη ματιά στο AMD FidelityFX Super Resolution 2.0..

Ειδικά όταν πρόκειται για 2k ανάλυση, το FSR αποδίδει ακόμα καλύτερα! Έτσι απολαμβάνεις στο μέγιστο τα οφέλη του και η εμπειρία σου στο gaming, ποτέ δεν θα είναι η ίδια.

AMD Software: Adrenalin Edition.

Στο παρελθόν, πολλοί αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τους drivers όσον αφορά κάρτες της AMD. Έτσι πάντα ο ανασταλτικότερος παράγοντας για να αποκτήσει κάποιος μια κάρτα γραφικών της, ήταν τα προβλήματα με το λογισμικό. Σήμερα, αυτό άλλαξε καθώς η AMD, πρωτοπορεί με το AMD Software: Adrenalin Edition. Ένα πρόγραμμα που σου προσφέρει τα πάντα, ενώ έχεις τον πλήρη έλεγχο στο χέρι σου. Μπορείς να κάνεις streaming, μπορείς να καταγράψεις το παιχνίδι σου, να βελτιώσεις την απόδοση και πολλά άλλα, ενώ έχεις πάντα τους τελευταίους drivers για τη κάρτα γραφικών σου.

Μια πρώτη γεύση από το Software της AMD, πλέον δυνατό και σταθερό. Δεν έχεις πλέον να φοβηθείς για αστάθειες των drivers και τα προβλήματα του παρελθόντος.

Ποια είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών για 2k gaming;

Από τις καλύτερες κάρτες γραφικών για 2k gaming, αυτή τη στιγμή θεωρείται η Nvidia RTX 3070ti. Βέβαια σε απόδοση η RX 6700XT, βρίσκεται ανάμεσα στη Nvidia RTX 3060ti & 3070. Άρα, ως overall επιλογή, συμπεριλαμβανομένου και της τιμής, θα προτείνω την AMD RX 6700XT, ως κορυφαία επιλογή για 2k gaming.

Η AMD RX 6700XT πιο προσιτή από ποτέ και η απόδοση της είναι στα ύψη.
Γράφημα απόδοσης της RX 6700XT.

Εξασφαλίζεις σε εξαιρετική τιμή, μια κάρτα γραφικών που βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις απόδοσης, ειδικά όταν μιλάμε για 2k gaming. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις καθώς βρίσκεται σε απόδοση εφάμιλλη με αυτή της Nvidia RTX 3080ti, αλλά με τη διαφορά ότι χρησιμοποιεί Pci_Express 4.0×16, που είναι διπλάσιας ταχύτητας πρωτόκολο από αυτό του 3.0×16.

Πότε θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών;

Είναι ένα θέμα που έχουμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα αρκετά και πραγματικά επιβεβαιωθήκαμε. Σήμερα πλέον, οι κάρτες γραφικών γίνονται ολοένα και πιο προσιτές και έρχονται κοντά στους gamers, μετά από μια μεγάλη περίοδο αποχής. Μπορείς να διαβάσεις φυσικά ένα πρόσφατο άρθρο Η ώρα των PcGamers! Επιστρέφουν οι GPU. Σε πολλές πλέον υλοποιήσεις, έχουμε τιμές κοντά στη MSRP, όπως φυσικά και σε αυτή που αναφέρουμε στο άρθρο. Για μένα, μην χάσεις χρόνο καθώς δεν γνωρίζεις πως θα εξελιχθούν και πάλι τα πράγματα και που θα φτάσουν οι τιμές σε λίγο διάστημα.

Που οφείλεται η αύξηση τιμών των GPUs.

Το έχουμε αναφέρει παλιότερα, αλλά ο βασικός λόγος της αύξησης των τιμών των καρτών γραφικών, δυστυχώς δεν είναι οι ελλείψεις στη πρώτη ύλη, αλλά η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Αυτό επειδή η εν λόγω εξόρυξη, απαιτούσε την απόκτηση πολλών καρτών, ώστε να λειτουργούν ακατάπαυστα και στη μέγιστη δυνατή ισχύ ώστε να παράξουν κρυπτονομίσματα. Έτσι, επειδή όλα τα πράγματα είναι αλυσίδα, εμφανίστηκαν οι “καλοί” και “έξυπνοι” scalpers και αποτελείωσαν τη δουλειά. Γνωρίζοντας το κέρδος που αποκτά ένας miner εκμεταλλεύτηκαν την αγορά και έτσι πουλούσαν δύο και τρεις φορές πάνω από τη τιμή που αγόραζαν. Οι εταιρείες, οκ, έχουν μερίδιο ευθύνης καθώς ήταν απροετοίμαστες στη συγκεκριμένη τάση.

Να αγοράσω κάρτα γραφικών από Miner;

Διαβάζω αρκετά άρθρα που δικαιολογούν με κάτι επιχειρήματα 1ης δημοτικού την αγορά μιας κάρτας γραφικών από miner. Προφανώς και προέρχονται από τους ίδιους διότι δεν εξηγείται διαφορετικά. Εκτός από το ιδεολογικό κομμάτι, που προσωπικά είμαι κατά στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων από πολλές απόψεις, το ουσιαστικό είναι ότι θα πάρεις ένα προϊόν έτοιμο να καταρρεύσει. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί την αγορά κάρτας γραφικών από miner. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟ MINER ΠΟΤΕ!!! Όσο και αν τον ξέρεις, όσο και αν γνωρίζεις τη χρήση, μη το κάνεις. Γιατί; Επειδή την ξέσκισε. Μια κάρτα γραφικών που δούλευε 24/7 με overclock Mode, στο μέγιστο και στη δίνει και σε προσφορά για να βγάλει έξτρα κέρδος, πέραν του mining. Άρα πρώτον, τροφοδοτείς επιπλέον την ανάπτυξη περισσοτέρων miners, συμβάλεις στο πρόβλημα και αποκτάς και υλικό σε λίγο καλύτερη τιμή, το οποίο δεν έχει ούτε εγγύηση. Μην βιαστείς να πεις μα έχει εγγύηση. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ MINING ΧΑΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ. Είναι η ρητορική πλέον όλων των εταιρειών και καλό είναι να το δεις με μεγάλα γράμματα. Εκτός αυτού, οι miners είναι οι μοναδικοί χρήστες, που είδαν 2 βίντεο στο youtube, και καταφέρνουν λόγω χρήσης να καταστρέφουν ολοσχερώς κάρτες γραφικών. Αυτό επειδή και παρεμβαίνουν στο BIOS σε πολλές περιπτώσεις εκτών των άλλων. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι να χάρεις προσωρινά για την απόκτηση της, μέχρι να μυρίσει καμμένο.

Ποια AMD RX 6700XT να πάρω;

Αν δεν είσαι λάτρης του RGB φωτισμού και των fancy γενικά καρτών, σίγουρα μπορείς να κερδίσεις αρκετά χρήματα. Οι περισσότερες κάρτες με RGB φωτισμό κοστίζουν παραπάνω, ενώ υλοποιήσεις με κορυφαία brands επίσης. Έτσι, αν σε νοιάζει μόνο η απόδοση μπορείς να επιλέξεις μια υλοποίηση που βρίσκεται στις φτηνότερες και να απολαύσεις τη κορυφαία AMD RX 6700XT στη πιο προσιτή τιμή από ποτέ. Η XFX Speedster SWFT309 AMD Radeon RX 6700 XT είναι μια από αυτές. Η χαμηλή της τιμή, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να υποχωρήσεις όσον αφορά την απόδοση. Θα σου προσφέρει τεράστια εμπειρία στο παιχνίδι και θα έχεις μια cutting edge κάρτα γραφικών στο σύστημα σου.

Η  AMD RX 6700XT πιο προσιτή από ποτέ ειδικά αν επιλέξεις την n RX 6700 XT.
Η κορυφαία RX 6700XT στην οικονομικότερη υλοποίηση της.

Που μπορώ να βρω κάρτα γραφικών;

Η προσπάθεια του PcSolution316, δεν σταματάει μόνο στις προτάσεις και reviews προϊόντων. Παρέχουμε πολλές λύσεις σε προβλήματα, reviews παιχνιδιών και πως να αποκτήσεις τον κατάλληλο εξοπλισμό κορυφαίο μεν, αλλά και στη κατάλληλη τιμή. Έτσι μια πρόσφατη προσπάθεια μας ήταν να βρούμε δύο μεγάλα Ευρωπαϊκά Warehouses που θα μπορούσες να βρεις όλες τις υλοποιήσεις όλων των καρτών γραφικών! “Που μπορώ να βρω κάρτα γραφικών; Μέσα από αυτό το άρθρο μπορείς να εντοπίσεις τη καλύτερη τιμή σε οποιαδήποτε κάρτα γραφικών ψάχνεις!

Ποιος πουλάει τις πιο φτηνές κάρτες γραφικών;

Σίγουρα η Ελλάδα, έχει μια αξιοσέβαστη αγορά και μπορείς να βρεις διάφορες υλοποιήσεις φτηνά. Μην ξεχνάς όμως ότι συνήθως υπάρχουν φαινόμενα, λανθασμένης διαθεσιμότητας ή πραγματοποίηση της παραγγελίας σου σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Εγώ προσωπικά πλέον αγοράζω μόνο από Amazon και ειδικά αυτό της Γερμανίας. Σε ελάχιστο χρόνο η παραγγελία μου φτάνει στο προορισμό της, ενώ τα έξοδα αποστολής είναι σχεδόν μηδαμινά. Οι περισσότεροι μπερδεύουν το Amazon.com με αυτό της Γερμανίας ή Ισπανίας ή αλλών Ευρωπαϊκών χωρών. Το Amazon.com λοιπόν, προμηθεύει από Αμερική τα προϊόντα και τα τέλη ή τα έξοδα αποστολής είναι εξωφρενικά! Έτσι σου προτείνω να αγοράζεις από την κορυφαία Amazon και φυσικά μιας Ευρωπαϊκής χώρας!

Άλλες φτηνές κάρτες γραφικών AMD RX 6700XT.

Εκτός από την XFX Speedster SWFT309 AMD Radeon RX 6700 XT υπάρχουν και άλλες υλοποιήσεις που μπορείς να αποκτήσεις εξίσου οικονομικές Έτσι μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην PowerColor Fighter AMD Radeon RX 6700 XT, αν σου αρέσει το ύφος της, καθώς είναι εξαιρετικά οικονομική επιλογή για 2k gaming.

Προσιτή επιλογή η PowerColor Fighter AMD Radeon RX 6700 XT και ικανοποιητικής απόδοσης.
Άλλη μια οικονομική RX 6700XT.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Η AMD RX 6700XT είναι η πιο προσιτή επιλογή αυτή τη στιγμή για 2k gaming. Προτείνω να μην χάσεις χρόνο καθώς οι τιμές αυξομειώνται συνεχώς και ενδεχομένως να χάσεις ευκαιρίες να αποκτήσεις μια εκ των κορυφαίων καρτών στην αγορά. Σίγουρα υπάρχουν εκδόσεις και εκδόσεις, εμείς προτείναμε τις οικονομικότερες αυτών. Το PcSolution316, πάντα με γνώμονα τις καλύτερες, αποδοτικότερες και οικονομικότερες λύσεις θα προτείνει προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Μη διστάσεις λοιπόν να αποκτήσεις τη κορυφαία κάρτα αυτή από το Amazon που εγγυόμαι ότι θα τη βρεις φτηνότερα από οπουδήποτε αλλού.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση