Η πτώση των κρυπτονομισμάτων, ανοίγει νέες προοπτικές.

Η πτώση των κρυπτονομισμάτων ήταν σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία παρατράβηξε και η ανάγκη, η βαθιά επιθυμία να καταστρέφουμε οτιδήποτε αναδύεται, με μένος, επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά. Οι miners που προσωπικά ποτέ μου δεν συμπάθησα, όχι ως ανθρώπους αλλά ως φιλοσοφία, στο βωμό του κέρδους ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για πολλά δεινά. Εκτός του ότι ένα μεγάλο μέρος των πόρων του πλανήτη, καταναλώθηκε γι’αυτό το σκοπό, οι συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων στέρησαν από τους υπολοίπους, την επιλογή να αποκτήσουμε μια κάρτα γραφικών για να μπορούμε να παίξουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια.

Νέες προοπτικές, ανοίγονται μπροστά με τη πτώση των κρυπτονομισμάτων.

Παρόλο που πολλοί, έσπευσαν να πάρουν θέση υπέρ των κρυπτονομισμάτων με το καιρό εγκατέλειψαν το πλοίο καθώς αντιλήφθηκαν νωρίς ότι πρόκειται για μια αστείρευτη μηχανή κατανάλωσης ενέργειας για τη παραγωγή νέων νομισμάτων. Ήδη, τέθηκε αρκετές φορές το ζήτημα της ενέργειας και πως μπορεί να επιλυθεί η παραγωγή με διαφορετικούς τρόπους.

Η πτώση των κρυπτονομισμάτων, ανοίγει νέες προοπτικές.
Τη μεγάλη κατανάλωση ενέργειας εξαιτίας των miners καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι οι υπόλοιποι τώρα.

Ο Πούτιν απαγορεύει τα κρυπτονομίσματα στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεσμεύτηκε να απαγορεύσει τις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα με έναν νέο νόμο που θα καθιστούσε παράνομες τις πληρωμές με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στη χώρα. Η πολυαναμενόμενη κίνηση ακολουθεί χρόνια συζήτησης μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και της κυβέρνησης της χώρας σχετικά με το αν θα επιτραπούν κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin. Ωστόσο, η κίνηση θα μπορούσε να είναι άσχημα νέα για πολλές ρωσικές εταιρείες, οι οποίες αναμένεται να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα ως τρόπο για να μετριάσουν ορισμένες από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος.

Η νέα προοπτική..

Καθώς τα μεγάλα κρυπτονομίσματα, χάνουν την αξία τους και κατακερματίζονται διαφένεται μια νέα προοπτική όσον αφορά την επένδυση σε κρυπτονομίσματα. Εδώ να πω ότι δεν είμαι υπέρ, ούτε προτρέπω κανέναν να επενδύσει σε κάτι το οποίο δεν έχει μια ρυθμιστική αρχή. Όμως αν έπρεπε να επιλέξω κάτι που θα πίστευα ότι στο μέλλον θα μπορούσε να σταθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση παγκόσμια, θα επέλεγα ένα ενεργειακά φιλικό κρυπτονόμισμα. Εκεί λοιπόν που θα “επένδυα” σκεπτόμενος την επόμενη μέρα και όχι την επόμενη ώρα, θα ήταν μεταξύ κρυπτονομισμάτων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Κάποια από αυτά είναι το Hedera, XRP ,Stellar και Cardano.

Τα παραπάνω ήδη άλλωστε έχουν αποδείξει ότι θα σταθούν στην αγορά, είναι eco-friendly και φυσικά έχουν αρκετά καλές προοπτικές στο μέλλον να αναδειχτούν στα κορυφαία όλων, αν τελικά η αγορά αυτη των κρυπτονομισμάτων μπορέσει και επικρατήσει.

Go Green, go win.

Επιλέγοντας έξυπνα, σε κάτι μακροχρόνιο, αρχικά σε κάνει πιο ευκίνητο στις αποφάσεις και περισσότερο ευπροσάρμοστο. Μπορείς να αντιδράσεις στις διακυμάνσεις τις αγοράς και δεν απαιτεί να έχεις τα γρήγορα αντανακλαστικά, που συνήθως δεν υπάρχει και ώριμη σκέψη όταν ενεργείς. Έτσι η πρόταση μου, αν θεωρείς ότι το όλο project θα πετύχει και θα αναπτυχθεί, είναι να κάτσεις πίσω και να παρακολουθήσεις την όλη εξέλιξη από μακριά.

Go Green, go win. Επένδυσε σε φιλικά προς το περιβάλλον κρυπτονομίσματα.
Κατανάλωση ενέργειας δίχως όριο, είναι από τα κύρια ζητήματα κάποιων κρυπτονομισμάτων.

Η Ρωσία απαγορεύει τα κρύπτο.

Μια μετάφραση του νόμου που επισημαίνεται στον ιστότοπο της κυβέρνησης από το Decrypt (ανοίγει σε νέα καρτέλα) αναφέρει: «Απαγορεύεται η μεταφορά ή η αποδοχή ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων ως αντάλλαγμα για μεταβιβασθέντα αγαθά, εκτελούμενες εργασίες, παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο που επιτρέπει σε κάποιον να αναλαμβάνει πληρωμή για αγαθά (έργα, υπηρεσίες) από ψηφιακό χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τους ομοσπονδιακούς νόμους». Υπήρξαν αρκετές προτάσεις σχετικά με τα μη ρυθμιζόμενα νομίσματα, και όπως και οι προτεινόμενοι κανονισμοί του Υπουργείου Οικονομικών που τέθηκαν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2022, ο νόμος του Σαββάτου απαγορεύει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για την αγορά ή την πώληση πραγμάτων.

Η πτώση των κρυπτονομισμάτων, κάνει τους gamers να χαμογελούν.

Ακόμα ένα θετικό, που δεν μπορούσα να το αναφέρω είναι η πτώση τιμών στις κάρτες γραφικών. Έτσι οι gamers πλέον μπορούν να χαμογελούν καθώς η περιόδος που έμειναν μακριά από την αγαπημένη κάρτα γραφικών τους, τελειώνει. Ήδη η Nvidia ανέφερε πως περιμένει να διαθέσει τα τελευταία stock στην αγορά και να ξεκινήσει μεγάλες προσφορές στις RTX 3000. Πλέον η περίοδος αναμονής τελειώνει και βρίσκουμε εξαιρετικές τιμές ακόμα και σε κάρτες που ήταν αδύνατο να πλησιάσουμε πριν λίγο διάστημα.

Η πτώση των κρυπτονομισμάτων, κάνει τους gamers να χαμογελούν.
Η RTX 3070 πιο προσιτή από ποτέ πλέον.

Επίλογος, Η πτώση των κρυπτονομισμάτων, ανοίγει νέες προοπτικές.

Τελικά οι προοπτικές που ανοίγει η πτώση των κρυπτονομισμάτων είναι διπλή και ίσως όχι μόνο. Πρώτον είναι καιρός, αν επιθυμούμε και πιστεύουμε στα κρυπτονομίσματα, να στραφούμε σε πιο φιλικά ενεργειακά κρύπτο. Δεύτερον, δίνεται πλέον στο ευρύ κοινό, που δεν ασχολήθηκε με τη καιροσκοπία να απολαύσει επιτέλους τα προϊόντα που σχεδιάστηκαν γι’αυτό το λόγο. Το gaming και την διασκέδαση. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, ήρθε η στιγμή σου!

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο. Mην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση