Η πιο μικρή RTX 4090 με υδρόψυξη, για ITX κατασκευές.

Έχετε δει το τεράστιο μέγεθος των τελευταίων καρτών υψηλής ισχύος της Nvidia και της AMD; Τα σχέδια με πάχος τριών και πλέον υποδοχών PCI φαίνεται να είναι το νέο πρότυπο για οποιαδήποτε κάρτα γραφικών που βρίσκεται πάνω από τη μεσαία κατηγορία. Αυτό καθιστά όλο και πιο δύσκολο να βρείτε μια νέα, high-end κάρτα που να μπορεί να χωρέσει σε κατασκευές mini-ITX. Αν έχετε απογοητευτεί λοιπόν, σίγουρα θα θέλετε να δείτε ένα νέο προσαρμοσμένο μπλοκ υδρόψυξης που κάνει την RTX 4090 αρκετά μικρή ώστε να χωράει σε μία μόνο υποδοχή!

Το μπλοκ αυτό λοιπόν, ανακαλύφθηκε από το κανάλι Optimum Tech του YouTube και παρουσιάστηκε σε ένα πρόσφατο βίντεο. Το μπλοκ Alphacool ES έχει μήκος μόλις 209 χιλιοστά και πάχος 24 χιλιοστά. Είναι συμβατό μόνο με μερικές κάρτες γραφικών από την Inno3D, καθώς και με το σχέδιο αναφοράς (όχι με την έκδοση Founder’s Edition της Nvidia). Έχει σχεδιαστεί για επιχειρηματικές εφαρμογές, οπότε δεν διαθέτει φανταχτερά RGB ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Το πρόβλημα με τις νέες κάρτες γραφικών, ήταν το μέγεθος τους και οι χρήστες που επιθυμούσαν κάτι πιο μινιμαλιστικό ως κατασκευή, δεν μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν.

Το Optimum Tech διαπίστωσε ότι η υδρόψυκτη RTX 4090 δεν δέχτηκε κανένα τεράστιο πλήγμα στη θερμική απόδοση στον πάγκο δοκιμών του. Παρόλο που δεν θα έχετε την πλήρη ισχύ ψύξης που μπορεί να προσφέρει μια μεγαλύτερη εγκατάσταση, είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να τρέξετε τουλάχιστον τα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Αν προσπαθείτε να φτιάξετε ένα ταχύτατο PC gaming με τα πιο πρόσφατα εξαρτήματα σε μια θήκη mini-ITX, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Ποια είναι τα καλύτερα VPN για να δείτε Netflix από οπουδήποτε;” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση