Η καλύτερη μνήμη για AMD Ryzen 5 5600x.

Αναζητήσαμε και βρήκαμε τη καλύτερη μνήμη RAM για AMD Ryzen 5 5600X. Πρόκειται για κορυφαίο σε πωλήσεις επεξεργαστή και τις παρουσιάζουμε αναλυτικά. Το PcSolution316, πάντα με γνώμονα τα ποιοτικά προϊόντα και τις οικονομικές ταυτόχρονα λύσεις, σου προτείνει το καλύτερο για το σύστημα σου. Ποια ταχύτητα RAM είναι καλύτερη; Να επιλέξω 3200Mhz ή 3600Mhz για τον AMD Ryzen 5 5600X; Διάβασε το παρακάτω άρθρο και επίλεξε τη καλύτερη μνήμη!

Ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής για gaming;

Η πραγματικότητα είναι πως ο καλύτερος επεξεργαστής για gaming είναι ο πολυαναμενόμενος AMD Ryzen 7 5800X3D για τον οποίο μιλήσαμε πρόσφατα και μπορείς να μάθεις τα πάντα γι’αυτόν. Ο γρηγορότερος gaming επεξεργαστής του κόσμου. Παρόλα αυτά όμως ο καλύτερος σε πωλήσεις και πιο VFM επεξεργαστής ταυτόχρονα για χρήση gaming και όχι τυχαία είναι ο AMD Ryzen 5 5600X.

Πως μπορώ να αυξήσω την απόδοση του επεξεργαστή μου;

Πραγματικά σαρώνει κάθε benchmark, ενώ μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Σίγουρα όμως μπορούμε, να εκμεταλλευτούμε τον συγκεκριμένο επεξεργαστή στο έπακρο των δυνατοτήτων του χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα που τον πλαισιώνουν. Αρχικά όπως μπορείς να διαβάσεις στο πρόσφατο άρθρο Επιλύθηκε! Ο υπολογιστής μου δεν ανοίγει., προτείνω να τοποθετήσεις ένα καλό τροφοδοτικό και μια καλή μητρική για να λειτουργήσει ο 5600X αβίαστα και στο μέγιστο δυνατό.

Από τις κορυφαίες προτάσεις για μητρική που θα πλαισιώσει άριστα τον 5600X η MSI MAG X570S Tomahawk MAX WiFi.
Από τις κορυφαίες προτάσεις για μητρική που θα πλαισιώσει άριστα τον 5600X.

Μπορείς να διαβάσεις πλήρης Review για τη παραπάνω μητρική Είναι καλή η MAG X570S TOMAHAWK WIFI;

Πως να επιλέξω τη καλύτερη μνήμη RAM για AMD Ryzen 5 5600X;

Πέραν λοιπόν των επιλογών μητρικής και τροφοδοτικού, υπάρχει λύση για να αυξήσεις την απόδοση του επεξεργαστή σου και φυσικά δεν είναι άλλη από την επιλογή κατάλληλης μνήμης. Επειδή συζητάμε για gaming, τα 16 GB ως μέγεθος είναι ικανοποιητικά, αλλά θα σου πρότεινα να τοποθετήσεις 32 GB ως πιο future proof επιλογή. Όσον αφορά τη ταχύτητα θα έλεγα ότι το sweet spot σε απόδοση αλλά και σε τιμή, βρίσκεται στα 3600 Mhz. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί όταν σετάρουν τη μνήμη τους στο BIOS είναι πως το XMP profile είναι intel based, ενώ όταν πρόκειται να σετάρουμε AMD επεξεργαστή κανόνικα χρησιμοποιούμε το FCLK (Infinity Fabric Clock Speed). Συνήθως δεν θα έχουμε πρόβλημα φυσικά και απλά ενεργοποιώντας το XMP.

Είναι τα 3200 Mhz αρκετά για τον AMD Ryzen 5 5600X;

Ουσιαστικά, η επίσημη ταχύτητα μνήμης που χρησιμοποιείται για τον Ryzen 5 5600X είναι τα 3200 Mhz. Είναι άλλωστε και η πιο διαδεδομένη ταχύτητα και πιο οικονομική ταυτόχρονα. Βέβαια, ο κύριος περιορισμός έρχεται από τη μητρική κάρτα και πόση ταχύτητα μνήμης εκείνη σου επιτρέπει να τοποθετήσεις. Έτσι αν στο επιτρέπει η μητρική σου, (και το πορτοφόλι σου), μπορείς να τοποθετήσεις πολύ περισσότερη μνήμη και σε ταχύτητα και σε μέγεθος φυσικά. Εδώ θα σου πω, πως η ιδανική ταχύτητα μνήμης για τον Ryzen 5 5600X είναι τα 3600 Mhz καθώς και με παραπάνω δεν θα δεις επιπλέον οφέλη. Έτσι αν θέλεις να δώσεις περισσότερα χρήματα, επίλεξε μνήμη με 3600 Mhz ταχύτητα και βελτίωσε το latency, ώστε να δεις τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ποια είναι η καλύτερη μνήμη RAM για τον AMD Ryzen 5 5600X;

Αρχικά, πριν σου προτείνω τα προϊόντα που έχω επιλέξει για τη συγκεκριμένη ενότητα, θα σου πω ότι επειδή είμαι λάτρης των ενθουσιώδη builds, προσωπικά επιλέγω μνήμες με RGB φωτισμό. Έχεις την επιλογή να προτιμήσεις φυσικά μια μνήμη χωρίς RGB δυνατότητες που είναι και πιο οικονομική συνήθως.

1. G.Skill Trident Z ΝΕΟ F4-3600 32 GB CL16. Η καλύτερη μνήμη RAM για AMD Ryzen 5 5600X με διαφορά.

Η καλύτερη μνήμη RAM για AMD Ryzen 5 5600X. G.Skill Trident Z ΝΕΟ F4-3600 32 GB.
Από τις καλύτερες επιλογές μνήμης για τον Ryzen 5 5600X.

Σχεδιασμένες για να αποδίδουν καλύτερα με AMD επεξεργαστές οι G.Skill Trident Z ΝΕΟ F4-3600 32 GB CL16, μας δίνουν άπλετα και χωρητικότητα αλλά και ταχύτητα με χαμηλό latency ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο τον 5600X. S.O.S: Οι συγκεκριμένες μνήμες είναι samsung B-die εγγυημένα! Αυτό σημαίνει ότι έχουν περιθώριο για overclock ενώ θεωρείται ότι καλύτερο υπάρχει σε υλικό κατασκευής μνήμης.

2. Kingston Fury Renegade RGB 32GB CL16.

Να επιλέξω 3200Mhz ή 3600Mhz για τον AMD Ryzen 5 5600X; H Kingston πρωτοστατεί με τις πανέμορφες Kingston Fury Renegade.
H Kingston πρωτοστατεί με τις πανέμορφες Kingston Fury Renegade.

Η kingston πρόσφατα αναβάθμισε την σειρά της HyperX Fury, με τις νέες κορυφαίες μνήμες Fury Renegade. H απόδοση τους είναι εξαιρετική και σίγουρα θα δεις τον Ryzen 5 5600X να απογειώνεται σε απόδοση. Ο φωτισμός τους είναι διάχυτος και δεν θα συναντήσεις προβλήματα με τον συγχρονισμό του RGB.

3. Corsair Vengeance RGB RT 32GB CL16. Εξαιρετική RAM για AMD Ryzen 5 5600X.

Ένα μικρό κόσμημα για τον υπολογιστή σου οι Corsair Vengeance RGB RT 32GB CL16. Η ταχύτητα της μνήμης RAM Παίζει σημαντικό ρόλο.
Ένα μικρό κόσμημα για τον υπολογιστή σου.

Οι Corsair Vengeance RGB RT 32GB CL16 είναι η πρόταση της Corsair για αύξηση της απόδοσης με Ryzen επεξεργαστές. Έτσι έρχονται να δώσουν τη καλύτερη δυνατή ώθηση στον 5600X σου και κατ’επέκταση να αυξήσεις την εμπειρία σου στο gaming.

Οικονομικές μνήμες για τον AMD Ryzen 5 5600X.

Σίγουρα οι παραπάνω επιλογές και λόγω ταχύτητας αλλά και μεγέθους είναι για πιο άνετα πορτοφόλια. Παρόλα αυτά, μπορείς να απολαύσεις εξαιρετική απόδοση στον 5600X ακόμα και αν επιλέξεις 16GB μνήμη καθώς στο gaming σε καλύπτουν πλήρως προς το παρόν.

4. Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB CL16. Ίσως να μην βρεις καλύτερη μνήμη RAM, με τέτοια χαρακτηριστικά.

Δεν χρειάζεσαι να στερήσε απόδοσης. Επίλεξε το κιτ μνημών της Corsair και δες τον AMD Ryzen 5 5600X να πετάει με τις Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB CL16
Θέλεις απόδοση; Επίλεξε το κιτ μνημών της Corsair και δες τον 5600X να πετάει.

Οι μνήμες τις Corsair θεωρούνται overall από τις καλύτερες επιλογές για τον 5600X καθώς σου δίνουν την ταχύτητα και το latency που χρειάζεσαι ενώ ταυτόχρονα είναι οικονομικές. Επιπλέον απολαμβάνεις το πανέμορφο αποτέλεσμα του RGB που επίσης είναι από τα ομορφότερα που κυκλοφορούν.

Η καλύτερη μνήμη RAM με DDR4 και ταχύτητα 3200Mhz για Ryzen 5 5600X.

Αν η μητρική σου, θέτει τον περιορισμό των 3200Mhz τότε οι παρακάτω επιλογές και θα αναβαθμίσουν το σύστημα σου στο μέγιστο δυνατό, αλλά και δεν θα στερηθείς απόδοσης σε σχέση με μνήμες υψηλότερων ταχυτήτων. Αυτό διότι επιλέγοντας μνήμη με 3200Mhz ταχύτητα και χαμηλό Cas επιτυγχάνεις υψηλή απόδοση στον επεξεργαστή σου!

5. Patriot Viper RGB 16GB CL16. Οικονομική και γρήγορη στα 3200Mhz, δεν τη κάνει τη καλύτερη μνήμη RAM για AMD Ryzen 5 5600X;

Οικονομικές, αποδοτικές και RGB μνήμες. Τι άλλο να χρειαστείς με τις Patriot Viper Rgb; Λύνει την απορία αμέσως για την καλύτερη μνήμη RAM για AMD Ryzen 5 5600X.
Οικονομικές, αποδοτικές και RGB μνήμες. Τι άλλο να χρειαστείς;

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και γρήγορο κιτ, που μπορείς να το συνδιάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη με τον Ryzen 5 5600X επεξεργαστή σου. Η ταχύτητα των 3200Mhz είναι πέρα για πέρα ικανοποιητική, σε περίπτωση που έχεις περιορισμούς στο πορτοφόλι σου ή της μητρικής σου, το κάνουν από τις ιδανικότερες επιλογές.

6. TEAMGROUP Team T-Force Delta 16GB CL16.

Εξαιρετική και αποδοτική επιλογή για τον Ryzen 5 5600X οι μνήμες TEAMGROUP Team T-Force Delta 16GB CL16.
Εξαιρετική και αποδοτική επιλογή για τον Ryzen 5 5600X.

Επίσης οικονομικές και εξαιρετικής κοπής μνήμης, ιδανικές για το σύστημα σου που αποτελείται από τον 5600X επεξεργαστή της AMD. Επιλέγεις τη κατάλληλη ταχύτητα με το κατάλληλο latency με ελάχιστα χρήματα, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζεις οπτικά και αποδοτικά το σύστημα σου. Έτσι οι μνήμες αυτές γίνονται από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσες να κάνεις!

7. PNY XLR8 Gaming Epic-X RGB™ DDR4 3200MHz 16GB.

Ένα πανέμορφο κιτ και αποδοτικό, ενώ ταυτόχρονα και οικονομικό για τον 5600X οι PNY XLR8 Gaming Epic-X RGB™ DDR4 3200MHz 16GB.
Ένα πανέμορφο κιτ και αποδοτικό, ενώ ταυτόχρονα και οικονομικό για τον 5600X.

Η PNY XLR8 προσφέρει πολύ οικονομικά τις παραπάνω μνήμες, οι οποίες θα κοσμούν υπέροχα το σύστημα σου, ενώ θα σου αποδόσουν τα μέγιστα για τον Ryzen επεξεργαστή σου! Μην ξεχνάς ότι μπορείς να τις αποκτήσεις από το Amazon Γερμανίας τάχιστα και χωρίς πολλά έξοδα αποστολής, ενώ φυσικά δεν χρεώνεσαι επιπλέον τέλη.

Πως μπορώ να μάθω αν η μνήμη μου είναι Sasmung B-die;

Αν βρεις το αναγνωριστικό του προϊόντος και απλά το πληκτρολογήσεις στο B-Die Finder, θα λάβεις άμεσα αποτέλεσμα για το αν η μνήμη σου είναι Samsung B-die ή όχι.

Πόσο σημαντική είναι η μνήμη για το gaming.

Οι περισσότεροι gamers, διψούν για μικρότερα latencies στη μνήμη και όχι τόσο για το μέγεθος αυτής. Τα υψηλά Cas latencies δεν εξυπηρετούν τον gamer. Έτσι αν η χρήση του AMD Ryzen 5 5600X είναι για gaming, τότε επίλεξε μνήμη 3200Mhz+ και όσο πιο χαμηλό Cas latency αντέχει η τσέπη σου. Συνήθως δε, αν είναι χαμηλό το CL τότε κατα πάσα πιθανότητα κατέχεις και Samsung B-Die μνήμη.

Η καλύτερη μνήμη RAM non-RGB για AMD Ryzen 5 5600X.

Μπορεί οι παραπάνω επιλογές να είναι για τους Pc enthusiasts, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός μια τεράστια κατηγορία καταναλωτών, οι οποίοι αδιαφορούν αν οι μνήμες τους έχουν τη δυνατότητα RGB και τους ενδιαφέρει η μέγιστη και μόνο απόδοση.

8. ‎Crucial Ballistix 32GB 3200Mhz CL16. Η καλύτερη μνήμη RAM, χωρίς RGB φωτισμό.

Εξαιρετικό κιτ μνήμης χωρίς RGB, αλλά πολύ οικονομικό και 32GB το Crucial Ballistix.
Εξαιρετικό κιτ μνήμης χωρίς RGB, αλλά πολύ οικονομικό και 32GB!

Είναι ένα κιτ μνήμης που είχα στο σύστημα μου παλιότερα. Επιπροσθέτως θα σου πω ότι πρόκειται για εξαιρετικές μνήμες και σίγουρα η απόδοση τους θα σου μείνει αξέχαστη. Αν θέλεις να δεις το σύστημα σου στη κυριολεξία να πετάει, μην διστάσεις να τις αποκτήσεις, ενώ τα 32GB μέγεθος σου δίνουν και μελλοντική χρήση.

9. Corsair Vengeance LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz CL16. Κορυφαία επιλογή σε μνήμη RAM Για τον AMD Ryzen 5 5600X.

Από τις κορυφαίες πωλήσεις σε κιτ μνήμης και όχι άδικα οι   Corsair Vengeance LPX 32GB
Από τις κορυφαίες πωλήσεις σε κιτ μνήμης και όχι άδικα.

Κορυφαίες σε πωλήσεις οι συγκεκριμένες μνήμες καθώς τέτοιο μέγεθος και τέτοια ταχύτητα σε αυτή τη τιμή, δεν θα μπορούσε να μην τραβήξει τη προσοχή οποιουδήποτε χρήστη. Πρώτον θα ήταν αδύνατο να μην στις προτείνω για εσένα που το RGB είναι περιττή προσθήκη και σε ενδιαφέρει η απόδοση και η τιμή. Δεύτερον με κλειστά μάτια τις επιλέγεις και ο Ryzen 5 5600X θα σε ευχαριστεί για καιρό.

10. Patriot Memory Viper 4 RAM DDR4 32GB CL16.

Ένα ποιοτικό και σταθερό προϊόν από τη Patriot για τον επεξεργαστή σου οι Patriot Memory Viper 4  RAM DDR4 32GB CL16.
Ένα ποιοτικό και σταθερό προϊόν από τη Patriot για τον επεξεργαστή σου.

Πολύ σταθερές μνήμες από την Patriot με μεγάλο μέγεθος 32GB με εξαιρετική ταχύτητα και Cas latency. Ένας παίκτης δεν μπορεί να ζητήσει κάτι παραπάνω για να παντρέψει τον Ryzen 5 5600X επεξεργαστή του. Έτσι θα αυξήσει την εμπειρία του στο gaming στο μέγιστο δυνατό. Αν είσαι κάποιος που περιορίζεται από τη μητρική του και δεν τον ενδιαφέρει η RGB δυνατότητα, τότε η επιλογή αυτή είναι εξαιρετική πέρα για πέρα.

Σύνοψη. Η καλύτερη μνήμη RAM για τον Ryzen 5 5600X.

Οι παραπάνω επιλογές σαφώς και έχουν διακύμανση αναλόγως την οικονομική δυνατότητα. Φυσικά παίζουν ρόλο και οι περιορισμοί που ενδεχομένως έχει ο χρήστης από την μητρική κάρτα του. Σίγουρα μια Samsung B-Die μνήμη είναι το καλύτερο όλων όπως και το μέγεθος των 32GB ιδανικό για μελλοντική αναβάθμιση. Όμως μην θεωρήσεις ότι θα στερηθείς σε απόδοση αν επιλέξεις ένα άλλο προϊόν με 16 GB και 3200Mhz ταχύτητα. Ακόμα και με αυτή τη ταχύτητα θα αναβαθμιστεί πάρα πολύ η απόδοση του συστήματος σου και μην ξεχνάς ότι είναι και η προτεινόμενη από τον ίδιο τον επεξεργαστή.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα άρθρα μας καθώς το PcSolution316, πάντα σου βρίσκει προϊόντα για τις ανάγκες σου και στη χαμηλότερη δυνατή τιμή! Αν είσαι νέος στο πεδίο του RGB φωτισμού, όπως ήμουν και εγώ πριν λίγο καιρό, θα σου πρότεινα να διαβάσεις RGB Vs ARGB. Πλήρης οδηγός..

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

2 thoughts on “Η καλύτερη μνήμη RAM για AMD Ryzen 5 5600X.”
    1. Η συγκεκριμένη μνήμη αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα κορυφαία επιλογή και πλέον ναι, αρκετά VFM. Επίσης είναι εγγυημένα B-die με όσα συνεπάγεται αυτό. Οι z neo θεωρούνται βελτιστοποιημένες για Ryzen αλλά εδώ έχουμε καλύτερο Cas latency άρα δεν υπάρχει σύγκριση. Πάντως, οι διαφορές είναι μικρές στην απόδοση και δυσδιάκριτες. Ευχαριστώ για το σχόλιο σας.

Αφήστε μια απάντηση