Η συσκευή σας είναι αργή τελευταία και δυσλειτουργεί; Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να αναστήσουμε το Android κινητό και να βελτιώσουμε την απόδοση του.

Όπως κάθε gadget, έτσι και ένα κινητό Android δυσκολεύεται σε επιδόσεις μετά από μερικά χρόνια και η μπαταρία αδειάζει ταχύτερα. Πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής συνεχώς και γενικά η εμπειρία χρήσης, δεν είναι η πιο ευχάριστη. Τα κινητά λειτουργικά συστήματα υποτίθεται ότι είναι ελαφρύτερα και ταχύτερα για να συμβαδίζουν με την ανάγκη μας να είμαστε εν κινήσει, αλλά και να μας δίνουν πρόσβαση σε οτιδήποτε (εφαρμογές, βίντεο, ίντερνετ, έγγραφα). Έτσι, βρήκαμε μερικούς τρόπους για να βελτιώσετε την απόδοση της συσκευής σας και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της.

Τι είναι το Android;

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα που βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση του πυρήνα Linux και σε άλλο λογισμικό ανοικτού κώδικα, σχεδιασμένο κυρίως για κινητές συσκευές με οθόνη αφής, όπως smartphones και tablets. Το Android αναπτύσσεται από μια κοινοπραξία προγραμματιστών, γνωστή ως Open Handset Alliance, αν και η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη έκδοσή του αναπτύσσεται κυρίως από την Google. Παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2007, ενώ η πρώτη εμπορική συσκευή Android, το HTC Dream, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2008.

Στον πυρήνα του, το λειτουργικό σύστημα είναι γνωστό ως Android Open Source Project (AOSP) και είναι ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα (FOSS), με άδεια χρήσης κυρίως βάσει της άδειας Apache License. Ωστόσο, οι περισσότερες συσκευές τρέχουν με την ιδιόκτητη έκδοση του Android που αναπτύχθηκε από την Google, οι οποίες συνοδεύονται από πρόσθετο ιδιόκτητο λογισμικό κλειστού κώδικα προεγκατεστημένο, κυρίως το Google Mobile Services (GMS), το οποίο περιλαμβάνει βασικές εφαρμογές όπως το Google Chrome, την πλατφόρμα ψηφιακής διανομής Google Play και τη σχετική πλατφόρμα ανάπτυξης Google Play Services. Ενώ το AOSP είναι ελεύθερο, το όνομα και το λογότυπο “Android” είναι εμπορικά σήματα της Google, η οποία επιβάλλει πρότυπα για να περιορίσει τη χρήση της επωνυμίας Android από “μη πιστοποιημένες” συσκευές εκτός του οικοσυστήματος της.

Με ποιους τρόπους μπορώ να βελτιώσω τη μπαταρία στο Android κινητό;

Η μπαταρία του κινητού είναι το Α και το Ω όσον αφορά την ορθή και ικανοποιητική του χρήση. Έτσι, μια μπαταρία που εξαντλείται γρήγορα, μας αποτρέπει στο να πραγματοποιούμε εργασίες ακόμα και τηλεφωνήματα από το κινητό μας, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι σε λειτουργία όταν απαιτηθεί. Μπορούμε να κάνουμε κάποιες ενέργειες ωστόσο, ώστε να βελτιώσουμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

1. Ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας στο Android.

Κάτω από το διάγραμμα χρήσης της μπαταρίας, ενεργοποιούμε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας για τον άμεσο περιορισμό της δικτύωσης, του συγχρονισμού και των υπηρεσιών εντοπισμού θέσης και τη μείωση του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης. Πατώντας τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, μπορούμε να προσαρμόσουμε περαιτέρω τη λειτουργία απενεργοποιώντας την “Πάντα ενεργοποιημένη οθόνη”, περιορίζοντας την ταχύτητα της CPU στο 70% ή μειώνοντας τη φωτεινότητα κατά 10%, προκειμένου να εξοικονομήσουμε ακόμη περισσότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Υπάρχει επίσης μια επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας στο μενού Γρήγορες ρυθμίσεις.

Ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας.
Εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας του Android Κινητού. (Πηγή: Google).

Για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, η επιλογή Περιορισμός εφαρμογών και αρχικής οθόνης ενεργοποιεί μόνο επιλεγμένες εφαρμογές και περιορίζει όλες τις δραστηριότητες στο παρασκήνιο όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Για παλαιότερες εκδόσεις του Android, ενδέχεται να σας προσφέρονται πολλαπλές προεπιλογές λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας, η καθεμία με διαφορετική ισορροπία μεταξύ απόδοσης και διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Εάν χρησιμοποιείτε Google Pixel, μπορείτε να ορίσετε παρόμοια όρια μπαταρίας στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Εξοικονόμηση μπαταρίας. Υπάρχουν επίσης επιλογές για να προγραμματίσετε πότε ενεργοποιείται η Εξοικονόμηση μπαταρίας και να ενεργοποιήσετε την Εξαιρετική εξοικονόμηση μπαταρίας για να έχετε ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης: Nothing Phone (1). Τιμή, χαρακτηριστικά και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

2. Ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης στο Android κινητό.

Οι οθόνες των smartphones είναι μεγάλες, φωτεινές και καταναλώνουν μεγάλη ενέργεια, άρα και η μπαταρία σας θα εξαντληθεί τάχιστα. Πιθανώς δεν χρειάζεται η συσκευή σας να είναι ενεργοποιημένη στην πιο φωτεινή δυνατή ρύθμιση. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις οθόνης και μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε την πτυσσόμενη οθόνη και να ελέγξετε τη φωτεινότητα από εκεί.

Ενώ το κάνετε, σκεφτείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα. Αυτή η λειτουργία προσαρμόζεται με βάση τις αντιλαμβανόμενες ανάγκες σας, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης στο Android κινητό.
Με τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης, θα δούμε σαφή βελτίωση στη μπαταρία της συσκευής. (Πηγή: Google).

3. Διαχείριση της οθόνης κλειδώματος του Android κινητού.

Η λειτουργία Always on Display μπορεί να είναι μια καίνουργια λειτουργία για τους χρήστες iPhone, αλλά είναι διαθέσιμη στις συσκευές Android εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό επιτρέπει σε βασικές πληροφορίες, όπως η ώρα και η ημερομηνία, να είναι ορατές στην οθόνη όταν η οθόνη είναι κατά τα άλλα απενεργοποιημένη. Η λειτουργία προορίζεται να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια, αλλά μπορείτε να ορίσετε όρια για να αποσπάσετε έστω και ελάχιστα οφέλη.
Αν έχετε για παράδειγμα συσκευή Samsung Galaxy, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη κλειδώματος και απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο στοιχείο Always on Display. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Always on Display για να την ορίσετε να εμφανίζεται μόνο όταν πατάτε την οθόνη ή μόνο σε συγκεκριμένες ώρες, αν δεν θέλετε να χάσετε εντελώς τη λειτουργία. Τα περισσότερα τηλέφωνα Pixel, σας επιτρέπουν να κάνετε αλλαγές στην ενότητα Οθόνη > Οθόνη κλειδώματος > Να εμφανίζετε πάντα την ώρα και τις πληροφορίες.

Διαχείριση της οθόνης κλειδώματος του Android κινητού
Διαχείριση του “Always On Display”, για μέγιστα οφέλη στη μπαταρία της συσκευής μας. (Πηγή: Google).

Διαβάστε επίσης: Ryzen 9 7950X3D. Η AMD αποκάλυψε τον πρώτο 16πύρηνο επεξεργαστή με 3D V-Cache. Χαρακτηριστικά, τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας.

4. Ρυθμίση απενεργοποίησης οθόνης στο Android.

Όσο περισσότερο παραμένει ανοιχτή η οθόνη του τηλεφώνου σας, τόσο περισσότερο καταναλώνεται η μπαταρία. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε αυτό ρυθμίζοντας την οθόνη να απενεργοποιείται νωρίτερα από ό,τι θα μπορούσε κανονικά. Μπορείτε να ανοίξετε τις επιλογές Ρυθμίσεις > Οθόνη > Χρονικό όριο οθόνης και, στη συνέχεια, να επιλέξετε ανάμεσα σε μια σειρά επιλογών, από 15 δευτερόλεπτα έως 10 λεπτά.

Ρυθμίση απενεργοποίησης οθόνης στο Android
Ρύθμιση απενεργοποίησης οθόνης σε Android κινητά.

5. Απενεργοποίηση τοποθεσίας και ασύρματων υπηρεσιών σε κινητό με Android.

Ακόμα και όταν το κινητό σας είναι αδρανές, αποστέλλονται διάφορες πληροφορίες από το τηλέφωνό σας που μπορούν τελικά να αποφορτίσουν την μπαταρία του (ακόμα και αν αυτό συμβαίνει ελάχιστα). Αν θέλετε τη μέγιστη δυνατή ποσότητα ενέργειας, υπάρχουν μερικές βασικές υπηρεσίες που μπορείτε να απενεργοποιήσετε, αν δεν θέλετε να περάσετε σε πλήρη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.

Το Wi-Fi, το Bluetooth και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας καταναλώνουν τη μπαταρία με κάθε νέο ping που λαμβάνουν οι συσκευές. Ένας εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε λίγη μπαταρία είναι να ανοίξετε το πτυσσόμενο μενού στο τηλέφωνό σας και να πατήσετε το κουμπί Λειτουργία πτήσης. Αυτό θα αποσυνδέσει αμέσως το τηλέφωνό σας από όλες αυτές τις υπηρεσίες και θα εξοικονομήσει λίγη ενέργεια.
Οι υπηρεσίες τοποθεσίας μπορεί να σας επιτρέπουν να πλοηγείστε με τους Χάρτες Google, αλλά όλα αυτές οι πληροφορίες που αποστέλλονται στο GPS και συμβαίνουν στο παρασκήνιο μπορούν να φθείρουν γρήγορα την μπαταρία. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις υπηρεσίες τοποθεσίας από τις Ρυθμίσεις > Τοποθεσία για να σταματήσετε τη Google να σας παρακολουθεί. Ωστόσο, αυτό θα σταματήσει τη σωστή λειτουργία αρκετών εφαρμογών. Αντ’ αυτού, μπορείτε να επιλέξετε δικαιώματα εφαρμογών για να ανακαλέσετε την πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Απενεργοποίηση τοποθεσίας και ασύρματων υπηρεσιών σε κινητό με Android
Η Λειτουργία πτήσης και η αποσύνδεση από τη τοποθεσία της Google, επιφέρει αρκετά οφέλη στη μπαταρία του κινητού μας. (Πηγή: Google).

Διαβάστε επίσης: Google Drive για Desktop Windows ή Mac. Πως να το εγκαταστήσετε και πως χρησιμοποιείται;

6. Απενεργοποιήστε τις ενημερώσεις εφαρμογών Anroid στο παρασκήνιο.

Οι εφαρμογές συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Αυτό, φυσικά, θα καταναλώνει δεδομένα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε να θέσετε τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας στις ρυθμίσεις μπαταρίας της συσκευής. Επιλέξτε Περιορισμοί χρήσης στο παρασκήνιο και ενεργοποιήστε την επιλογή Θέση αχρησιμοποίητων εφαρμογών σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας για να αποτρέψετε τις εφαρμογές από το να σπαταλούν τη ζωή της μπαταρίας σας.

Μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να βάλετε στο τηλέφωνό σας χειροκίνητα να θέσει ορισμένες εφαρμογές σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Επιλέξτε Εφαρμογές σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή Εφαρμογές βαθιάς αναστολής λειτουργίας και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο συν (+) και προσθέστε την εφαρμογή σας στη λίστα. Λάβετε υπόψη ότι οι εφαρμογές που βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου θα λαμβάνουν ενημερώσεις μόνο περιστασιακά και οι εφαρμογές που βρίσκονται σε βαθύ ύπνο δεν θα λειτουργούν αν δεν είναι σε χρήση, οπότε οι ενημερώσεις ενδέχεται να καθυστερούν.

Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε περιοδικά τις εφαρμογές που καταναλώνουν την μπαταρία σας. Μεταβείτε στην ενότητα Μπαταρία και φροντίδα συσκευής > Μπαταρία > Προβολή λεπτομερειών και, στη συνέχεια, αποφασίστε ποιες εφαρμογές θα πρέπει να επιτρέπεται να εκτελούνται στο παρασκήνιο και ποιες θα πρέπει να απενεργοποιούνται όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Απενεργοποιήστε τις ενημερώσεις εφαρμογών Anroid στο παρασκήνιο
Με τη βελτιστοποίηση των εφαρμογών, θα δούμε σημαντική αύξηση στη διάρκεια της μπαταρίας μας.

Πως να βελτιώσω τη ταχύτητα του Android κινητού;

Όλες οι παραπάνω ενέργειες που θα βελτιστοποιήσουν την μπαταρία του κινητού μας, θα επιφέρουν ταυτόχρονα και αύξηση της ταχύτητας του Android μας. Ωστόσο, όσον αφορά την απόδοση του κινητού, δεν αρκούν μόνο αυτές οι ενέργειες. Υπάρχουν κάποιες περαιτέρω πλέον, που μπορούν να βελτιώσουν τη ποιότητα χρήσης της συσκευής μας, ώστε να μπορούμε να την απολαύσουμε όσο περισσότερο γίνεται.

1. Εφαρμόστε λιγότερα Widgets στο Android.

Τα widgets είναι πάντα ενεργοποιημένα και εκτελούνται στο παρασκήνιο της συσκευής. Τα widgets όπως η μπαταρία, τα widgets ημερολογίου κ.λπ. είναι ενσωματωμένα και αναμφισβήτητα είναι εξαιρετικά λειτουργικά, καθώς πολλά από αυτά λειτουργούν ταυτόχρονα. Καλό είναι όμως να περιορίσετε τη χρήση των widgets, καθώς αυτά καταναλώνουν ένα ορισμένο ποσό ζωής της μπαταρίας και επιβραδύνουν τη συνολική απόδοση της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy S23 Ultra. Χαρακτηριστικά, τιμή, ημερομηνία κυκλοφορίας και όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα.

2. Αποφύγετε τη χρήση ζωντανών ταπετσαριών.

Οι ζωντανές ταπετσαρίες ομορφαίνουν τη συσκευή, αλλά επηρεάζουν σημαντικά τις επιδόσεις του Android. Απαιτεί περισσότερους κύκλους στη CPU για να τρέξει μια ζωντανή ταπετσαρία, γεγονός που οδηγεί σε εξάντληση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Η ζωντανή ταπετσαρία αρχίζει επίσης να εκτελείται μαζί με άλλες εφαρμογές. Έτσι, δυνητικά σκοτώνουν την μπαταρίας καθώς ο επεξεργαστής του τηλεφώνου πρέπει να λειτουργεί συνεχώς. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις κινούμενες εικόνες και να δείτε το Android σας να αποδίδει καλύτερα και γρηγορότερα.

3. Ελευθερώστε αποθηκευτικό χώρο στην Android συσκευή σας.

Ένα άλλο αποτελεσματικό μέσο για να βελτιώσετε την απόδοση του Android είναι να απελευθερώσετε τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής. Η μη εκκαθάριση των συσσωρευμένων αρχείων επιβραδύνει σημαντικά την απόδοση του κινητού τηλεφώνου.
Καθαρίστε την προσωρινή μνήμη cache για κάθε εφαρμογή στη συσκευή και παρατηρήστε την ενισχυμένη απόδοσή της. Οι εφαρμογές του κινητού συσσωρεύουν δεδομένα που, μετά από μακροχρόνια χρήση, επηρεάζουν την απόδοση της συσκευής. Όπως οι εφαρμογές, έτσι και οι παλιές συνομιλίες και τα κατεβασμένα πολυμέσα πρέπει επίσης να διαγραφούν, καθώς διογκώνουν το χώρο του smartphone και επιβραδύνουν τη συνολική του απόδοση. Για να μετριάσει κανείς το πρόβλημα του χαμηλού αποθηκευτικού χώρου, μπορεί να προχωρήσει στη χρήση μιας κάρτας μνήμης υψηλής ταχύτητας.

Διαγραφή προσωρινής μνήμης σε κινητό Android.
Διαγραφή προσωρινής μνήμης σε κινητό Android.

4. Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών.

Μια βασική αλλά τεράστιας σημασίας κίνηση για την αύξηση απόδοσης της συσκευής μας είναι η απεγκατάσταση των αχρησιμοποίητων εφαρμογών. Τέτοιες εφαρμογές καταλαμβάνουν πολύ αποθηκευτικό χώρο και εκτελούν διεργασίες στο παρασκήνιο. Πρέπει επίσης να αποφεύγεται η εγκατάσταση εφαρμογών προστασίας από ιούς και καθαρισμού του αποθηκευτικού χώρου. Δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα, καθώς το Android μπορεί από μόνο του να θέσει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας τις εφαρμογές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Ομοίως, το Android διατηρεί τις εφαρμογές απομονωμένες και τις εμποδίζει να βλάψουν τη συσκευή. Η απεγκατάσταση τέτοιων αχρησιμοποίητων εφαρμογών όχι μόνο θα απελευθερώσει χώρο αποθήκευσης αλλά θα παρατείνει και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης: Το Google Chrome φέρνει τα passkeys για μεγαλύτερη ασφάλεια, στο Android, Windows 11 και macOS.

5. Ενημέρωση του λογισμικού Android.

Ακόμα μια από τις βασικές ενέργειες για την αύξηση απόδοσης της κινητής συσκευής μας Android, είναι η ενημέρωση του λογισμικού, η οποία μπορεί να βρεθεί στις Ρυθμίσεις>Πληροφορίες για το τηλέφωνο>Ενημέρωση λογισμικού>Έλεγχος για ενημερώσεις.

Τα περισσότερα smartphones Android εμφανίζουν τις ειδοποιήσεις για ενημερώσεις. Όσοι χρησιμοποιείτε συσκευές Android πρέπει να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε το τελευταίο υλικολογισμικό για πολλούς λόγους. Η Google ενισχύει τις βελτιώσεις στη συσκευή κάποιου με νέες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος Android. Κάθε νέα έκδοση βελτιώνει τη σταθερότητα, την ταχύτητα, τις επιδόσεις, τη συνδεσιμότητα κλπ. των συσκευών.
Επιπλέον, η ενημέρωση του λογισμικού δημιουργεί περισσότερο χώρο για τους πόρους του συστήματος, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση και ενισχύοντας τους χρόνους φόρτωσης των εφαρμογών και την ομαλότητα του συστήματος. Αν και η ενημέρωση του λογισμικού δεν θα βελτιώσει άμεσα την απόδοση του τηλεφώνου Android, ορισμένα σφάλματα που διορθώνονται και τα οι αναβαθμίσεις ασφαλείας θα κάνουν το μέγιστο δυνατό.

Ενημέρωση του λογισμικού Android.
Η ενημέρωση του λογισμικού Android, είναι μια απαραίτητη ενέργεια για την απόδοση του κινητού μας.

Τι άλλο πρέπει να εφαρμόσετε για την αύξηση απόδοσης του Android.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από τα παραπάνω, ο κύριος υπεύθυνος της απόδοσης του κινητού μας είναι η μπαταρία και τη διάρκεια αυτής. Έτσι, αν όντως βιώνετε μια κακή εμπειρία τηλεφώνου και αυτό οφείλεται στην μπαταρία, μπορείτε να δοκιμάσετε να την αντικαταστήσετε σε πρώτο χρόνο, πριν αλλάξετε συσκευή. Ωστόσο, ο καθαρισμός του τηλεφώνου, από ενδεχομένως κακόβουλες εφαρμογές ή ένας γεμάτος αποθηκευτικός χώρος, μπορούν επίσης να επιβραδύνουν τη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκαν εφαρμογές με κακόβουλο λογισμικό στο Android.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Το κινητό μας τηλέφωνο, εκτός από τη ψυχαγωγία που μας προσφέρει, είναι και ένα χρήσιμο καθημερινό εργαλείο. Για να βιώσουμε την εμπειρία χρήσης που μας προσφέρει θα πρέπει να βελτιώσουμε από τη μεριά μας κάποιους τομείς που θα βοηθήσουν το τηλέφωνο να αντεπεξέΛθει στις εργασίες που του θέτουμε. Μια από τις κύριες ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι η χρήση της μπαταρίας και αν τη βελτιώσουμε θα δούμε και αποτελέσματα θεαματικά. Ωστόσο, πάντα πρέπει να έχουμε στο νου μας, πως με τη πάροδο του χρόνου μια συσκευή Android, χρίζει αντικατάστασης.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “[Επιλύθηκε] Android κινητό. Πως να βελτιώσετε την απόδοση του.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση