[Επιλύθηκε] Σύνδεση Android κινητού με TV.

Με τις σύγχρονες τηλεοράσεις να υποστηρίζουν μια ολοένα αυξανόμενη γκάμα εφαρμογών on-demand και streaming, η μετάδοση περιεχομένου από ένα τηλέφωνο δεν αποτελεί συνήθως λύση θέασης, αλλά μπορεί κατά περίπτωση να απαιτηθεί. Υπάρχουν ωστόσο, αρκετοί τρόποι να μεταδώσουμε περιεχόμενο από το κινητό μας Android σε μια τηλεόραση, είτε είναι από τις νέες και συμβατές με τις έξυπνες εφαρμογές, είτε όχι. Αυτό θα μπορούσε να είναι περιεχόμενο, που δεν θα μπορούσε να μεταδόθει με άλλον τρόπο στη τηλεόραση μας, όπως για παράδειγμα το προσωπικό μας TiKtoK ή ένα βίντεο που έχουμε αποθηκεύσει στο κινητό. Ας δούμε τους διαθέσιμους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε.

Συνδέστε το Android στην τηλεόραση με HDMI.

Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με διάφορες ρυθμίσεις, η απλούστερη λύση για τη σύνδεση του τηλεφώνου ή του tablet Android σε μια τηλεόραση, είναι η χρήση ενός καλωδίου HDMI (με την προϋπόθεση ότι η συσκευή σας υποστηρίζει ροή μέσω HDMI). Συνδέετε το ένα άκρο στη θύρα στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας και το άλλο άκρο στη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου σας και, στη συνέχεια, αλλάζετε την Πηγή στην τηλεόραση για να προβάλλετε την είσοδο HDMI.

Διαβάστε επίσης: Οι πιο πίθανες τεχνολογικές προβλέψεις για το 2023.

Ωστόσο, θα παρατηρήσετε ότι ένα τυπικό καλώδιο HDMI δεν ταιριάζει σε ένα Android τηλέφωνο. Εάν το τηλέφωνο ή το tablet σας διαθέτει θύρα USB-C, τότε είναι πανεύκολο να λυθεί, καθώς μπορείτε να αγοράσετε ένα καλώδιο HDMI που έχει σύνδεση USB-C στο ένα άκρο. Μπορείτε να το προμηθευτείτε εύκολα και οικονομικά, από το Amazon.de.

Συνδέστε το Android στην τηλεόραση με HDMI.
Απολαύστε το περιεχόμενο από το κινητό ή το tablet σας, στη μεγάλη οθόνη του σαλονιού σας.

Εάν το τηλέφωνο ή το tablet σας διαθέτει παλαιότερη σύνδεση Micro-USB, τότε χρειάζεστε ομοίως ένα καλώδιο Micro-USB σε HDMI, αλλά πρέπει να είναι ένα καλώδιο που περιλαμβάνει τεχνολογία MHL (Mobile High-Definition Link). Σημειώστε ότι δεν υποστηρίζουν όλα τα τηλέφωνα και τα tablet Android το MHL, οπότε προσπαθήστε να μάθετε αν το μοντέλο σας το υποστηρίζει, προτού το αγοράσετε.

Συνδέστε το Android στην τηλεόραση ασύρματα.

Επειδή δεν υποστηρίζουν όλα τα τηλέφωνα ή τα tablet συνδέσεις HDMI και τα καλώδια στον χώρο ίσως να ενοχλούν, μια ασύρματη λύση μπορεί να είναι προτιμότερη.

Η μεταφορά περιεχομένου από το τηλέφωνο ή το tablet σας στην τηλεόρασή σας είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή, αλλά αυτό που προκαλεί σύγχυση είναι ο τεράστιος αριθμός όρων που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με αυτό, από Miracast και Wireless Display μέχρι screen mirroring, SmartShare και όλοι αυτοί οι μπερδεμένοι όροι. Υπάρχει επίσης και το AirPlay, αλλά αυτό χρησιμοποιείται μόνο για συσκευές της Apple.

Μην ανησυχείτε τόσο για αυτούς τους όρους: απλώς αναζητάτε μια επιλογή στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου ή του tablet σας που παραπέμπει σε casting ή σε screen mirroring, η οποία μπορεί να βρίσκεται στις Ρυθμίσεις>Συνδεδεμένες συσκευές ή στις Ρυθμίσεις οθόνης, ανάλογα με τη συσκευή σας. Για πάραδειγμα, μπορείτε σε μια Samsung συσκευή να το αναγνωρίσετε ως Smart View.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy S23 Plus. Διέρρευσαν τιμή, χαρακτηριστικά και ημερομηνία κυκλοφορίας.

Τι είναι το casting και το screen mirroring;

Το casting συνήθως σας επιτρέπει να μεταδίδετε το περιεχόμενο από μια συγκεκριμένη εφαρμογή στην τηλεόρασή σας (ιδανικό για να παρακολουθείτε βίντεο στη μεγάλη οθόνη) χωρίς να μοιράζεστε όλα τα υπόλοιπα από το τηλέφωνό σας. Το screen mirroring μοιράζεται τα πάντα από την οθόνη του τηλεφώνου σας, οπότε χρησιμοποιήστε το μόνο αν αισθάνεστε άνετα με το να βλέπουν όλοι τις ειδοποιήσεις σας.

Οι περισσότερες έξυπνες τηλεοράσεις υποστηρίζουν το screen mirroring από το Android. Αν δεν έχετε έξυπνη τηλεόραση, σχετικά φθηνές ασύρματες συσκευές προβολής, όπως το Chromecast και το Roku, μπορούν να διευκολύνουν την ασύρματη σύνδεση μεταξύ του τηλεφώνου ή του tablet και της τηλεόρασής σας και έχουν επίσης πολλές άλλες χρήσιμες χρήσεις.

Eπιστρέψτε στο τηλέφωνο ή το tablet σας και βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με την τηλεόρασή σας. Βρείτε την επιλογή casting και επιλέξτε την τηλεόρασή σας (ή το Chromecast/Roku/άλλη ασύρματη συσκευή HDMI) για να ξεκινήσει η μετάδοση της οθόνης. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό που εμφανίζεται στην τηλεόραση για να επιβεβαιώσετε ότι συνδέεστε στη σωστή συσκευή.

Διαβάστε επίσης: ΥπερΠροσφορές στο Amazon Γερμανίας! Ryzen CPUs με 50% έκπτωση… και όποιος προλάβει.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ίσως θελήσουμε να προβάλλουμε το περιεχόμενο μας από το android κινητό ή tablet στη τηλεόραση μας. Έτσι, καλό είναι να γνωρίζουμε μερικές λύσεις που ίσως φανούν χρήσιμες για την εν λόγω διαδικασία, καθώς όταν απαιτηθεί θα μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε άμεσα. Ακόμα και για ψυχαγωγία, η ασύρματη τουλάχιστον δυνατότητα μεταφοράς περιεχομένου android είναι αρκετά οικονομική ως λύση, ειδικά όταν δεν έχουμε μια έξυπνη τηλεόραση στη κατοχή μας.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “[Επιλύθηκε] Σύνδεση Android κινητού με TV.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση