Ένας ευχάριστος τρόπος να κερδίσεις χρήματα

Προσπαθούσα να ανακαλύψω το τελευταίο διάστημα,αν υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος να βγάλεις χρήματα στην Ελλάδα. Εντάξει.. Αν θέλεις την άποψη μου, όλα τα άρθρα που αναφέρονται για το πως να βγάλεις χρήματα από το ίντερνετ ή γρήγορα και εύκολα λεφτά από το σπίτι, είναι κυρίως… μπαρούφες. Λυπάμαι που σε στεναχωρώ, αλλά είναι η πικρή αλήθεια. Ίσως κάποιες προτάσεις, υπό προϋποθέσεις συγκεκριμένες, να έχουν κάποιες λίγες πιθανότητες. Εγώ όπως και να έχει θα σου προτείνω έναν ποιοτικό και ευχάριστο τρόπο, να βγάλεις χρήματα. Αυτό μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον ή μακροχρόνια αναλόγως τι βλέψεις έχεις. Δεν είναι άλλος από τη συλλογή Funko POP. Μπορεί να σου φανεί παράξενο, αλλά δώστου μια ευκαιρία και διάβασε το άρθρο.

Ποιοι είναι οι “γνωστοί” τρόποι να βγάλεις χρήματα; Ποιος είναι ο καλύτερος εναλλακτικός τρόπος να βγάλεις χρήματα στην Ελλάδα;

Οι βασικοί τρόποι που θα σου προτείνουν εκεί έξω είναι οι παρακάτω (μερικά παραδείγματα).

1. Γράψε βιβλίο. Ένας εναλλακτικός τρόπος να βγάλεις χρήματα.

Εντάξει. Όπως καταλαβαίνεις, για να γράψεις ένα βιβλίο, απαιτούνται γνώσεις αρχικά συντακτικές και γραμματικές. Δεύτερον να πρωτοτυπήσεις, να βρεις εκδότη, ένα σωρό άλλες προϋποθέσεις για να μην στις αναλύσω και σε κουράσω. Χωρίς να σε αποθαρρύνω, αν θέλει κάποιος όλα τα καταφέρνει, το πιο πιθανό είναι να μην πετύχει. Δεν είναι πάντως κάτι απλό που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Σίγουρα υπάρχουν πετυχημένοι συγγραφείς και μακάρι να γίνεις ένας από αυτούς. Όμως η λύση δεν είναι ενδεδειγμένη για όλους.

2. Κάνε το ακίνητο σου, Air BnB.

Άλλο πάλι και τούτο. Δηλαδή κάποιος εκεί έξω σου λέει εκμεταλλεύσου την περιουσία σου. Είναι δυνατόν δηλάδη να έχεις περουσία και να μην το κάνεις αν χρειάζεται; Άρα πάλι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορείς να κερδίσεις χρήματα και η βασική είναι να έχεις να δώσεις ακίνητο για Air BnB!

3. Δώσε το αυτοκίνητο σου για leasing.

Εντάξει, αν το διαβάσεις αυτό σε άρθρο, σίγουρα βλέπεις μεταφρασμένο κείμενο από άλλη γλώσσα στα Ελληνικά. Ποιός Έλληνας δηλαδή υπερνοικιάζει το αυτοκίνητο του, σε ποιον; Το πολύ πολύ να το δώσεις σε κανέναν ξάδερφο και να στο φέρει πίσω “αρκοντεόν”…

4. Συμπλήρωσε δημοσκοπήσεις.

Άλλο ένα εγχείρημα που δεν θα σου δώσει φράγκο τσακιστό. Δηλαδή πόσες νομίζεις δημοσκοπήσεις θα κληθείς να κάνεις; Πόσες θα σε πληρώσουν πραγματικά και πόσο διαθέσιμο χρόνο έχεις ανα πάσα στιγμή γι’αυτό;

Η λίστα συνεχίζεται…

Στη πραγματικότητα θα σου πω, πως έχω δοκιμάσει τα πάντα. Από Freelancing στο Upwork, έως affiliate marketing. Εντάξει, αν έχεις υπομονή και γενικά γνωστούς ή στρατηγική τότε το ενδεχόμενο να κερδίσεις κάτι από affiliate είναι λίγο πιο πιθανό από τα υπόλοιπα. Βέβαια εδώ δεν μπορείς να βάλεις καλούπι, καθώς το γνωστικό επίπεδο του καθένός και η τεχνογνωσία που κατέχει διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ένας εναλλακτικός τρόπος να βγάλεις χρήματα είναι ένας τρόπος που να σε ευχαριστεί ταυτόχρονα. Εγώ ξεκίνησα τη συλλογή Funko POP.
Πρόσφατα ανακάλυψα αυτές τις φιγούρες Funko PoP!, οι οποίες μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επικερδή επένδυση.

Ποιος εναλλακτικός τρόπος να βγάλεις χρήματα υπάρχει;

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει έντονα η έννοια της επένδυσης. Σίγουρα θα έχεις πετύχει, αν το ψάχνεις, διάφορες προτάσεις για επενδύσεις, ακόμα και απατεωνιές, όπως είναι το wind-media.net. Ευελπιστώ ότι το κοινό που διαβάζει τα άρθρα μας, έχει τη κριτική σκέψη και το επίπεδο, να αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους πρόκειται για απάτη. Δεν θα τους εξηγήσω, αλλά μπορώ να απαντήσω σε οποιονδήποτε θέλει και χρειάζεται.

Εναλλακτικός τρόπος να βγάλεις χρήματα; Συλλογή Funko POP.

Κάνε το χόμπι σου, με τρόπο επικερδή. Αν σου αρέσει παραδείγματος χάριν να παίζεις video games, φτιάξε ένα κανάλι στο twitch και προσπάθησε να κερδίσεις από αυτό. Σου αρέσει να αγοράζεις διαφόρων τύπων εξοπλισμό; Ένα κανάλι στο YouTube, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις κέρδος καθώς παρουσιάζεις σε άλλους αυτό που απέκτησες πρόσφατα. Αυτοί οι τρόποι, είναι ενδεδειγμένοι, από την άποψη ότι το κάνεις έτσι και αλλιώς, άρα δεν θα το παρατήσεις, θα έχεις τον ενθουσιασμό και το πάθος που χρειάζεται. Σε αντίθετη περίπτωση, κάνοντας πχ έρευνες ή like ή να κάθεσαι να παρακολουθείς διαφημίσεις δε νομίζω ότι θα αντέξεις να το κάνεις για καιρό. Παίζει σημαντικό, αν όχι τον κυριότερο ρόλο, να επιμείνεις σε αυτό που κάνεις.

Μπορώ να βγάλεις χρήματα το 2022 με τη συλλογή Funko POP;

Ναι, μπορείς. Όχι ότι είναι εύκολο όμως όπως παρουσιάζουν κάποιοι. Ότι και να κάνεις απαιτεί δουλειά και τη κατάλληλη αφοσίωση. Αφοσιώση φυσικά σημαίνει χρόνος και περισσότερη εμβάθυνση. Έτσι βελτιώνεσαι, εξελίσσεσαι και στο τέλος γίνεσαι γνώστης. Πρόσφατα έπεσα σε μια τρέλα που υπάρχει καιρό βέβαια, αλλά διέκρινα έναν τρόπο, με τον οποίο να κερδίσεις χρήματα. Ξεκίνησα βέβαια χωρίς να το γνωρίζω αυτό να μαζεύω ως συλλέκτης φιγούρες Funko PoP. Σύντομα ανακάλυψα ότι μπορώ να κερδίσω αρκετά χρήματα ειδικά από την Ελλάδα!

Μπορώ να κερδίσω από την Ελλάδα μαζεύοντας συλλεκτικές φιγούρες Funko POP;

Επειδή στη χώρα μας, οι περισσότεροι σνομπάρουν ή δεν επιλέγουν να ξοδέψουν τα χρήματα τους σε Funko PoP, υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο απόθεμα, σε σχέση με άλλες χώρες, όπου τα προϊόντα αυτά εξαντλούνται. Πως μπορείς να κερδίσεις από αυτό χρήματα; Φυσικά αποκτώντας μια φιγούρα που στο εξωτερικό έχει έλλειψη και μεγάλη δημοτικότητα. Έτσι μπορείς να τη πουλήσεις μέσω e-bay, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα δημοπρασιών στο κόσμο!

Το Funko Pop tiamat αποδείχτηκε εξαιρετική επένδυση τελικά.
Πρόσφατα απέκτησα τον δράκο του D&D στη τιμή των 25 Ευρώ, τώρα μπορεί να πωληθεί έως 150 ευρώ.

Πως μπορώ να ξεχωρίσω ποιο Funko PoP, θα αποκτήσει αξία;

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεις τις διαφορές του Regular, special edition, flocked, chase κτλ. Έτσι θα ξέρεις να αναγνωρίζεις τις ευκαιρίες απόκτησης και τι μπορείς να περιμένεις. Προσωπικά θα σου πρότεινα να στοχεύεις για συγκεκριμένα Funko PoP, αλλά ταυτόχρονα να τα πλαισιώνεις ως συλλογή και με άλλα αντίστοιχα ακόμα και ευτελούς αξίας. Έτσι εξασφαλίζεις ότι ακόμα και αν πέσεις έξω στην εκτίμηση της τιμής, θα έχεις μια μικρή συλλογή που μπορείς να τη δώσεις ολοκληρωμένη, άρα θα έχει αξία! Στη τελική, γι’αυτό είπα να σε ευχαριστεί, μπορείς να κρατήσεις κάποιες επιλογές για ιδία χρήση, οπότε και να μην το πουλήσεις τελικά θα κοσμεί τον χώρο σου.

Regular Funko PoP.

Είναι τα συνηθισμένα, όπως λέει και η λέξη, Funko PoP, τα οποία βρίσκεις οπουδήποτε. Η τιμή τους μπορεί να μεταβληθεί αναλόγως τη διαθεσιμότητα, αλλά σπανίως θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα σου πρότεινα αν είσαι στις αρχές της συλλογής, αλλά και αργότερα, να αγοράζεις mystery boxes, με Funko PoP. Αυτό μπορεί να εμπεριέχει το ρίσκο να πετύχεις κάτι που ίσως δεν σου αρέσει, αλλά τα παίρνεις πολύ φτηνότερα και μπορείς να δημιουργήσεις μια βάση για τη συλλογή σου αρκετά δυνατή. Συνήθως περιέχουν regular funko αυτά τα κουτιά ή και μερικά special edition ή exclusive.

Special Edition Funko PoP.

Αυτά συνήθως είναι τα exclusive, από κάποια εταιρεία ή μαγαζί της αμερικής τα οποία έγιναν σε παγκόσμια προώθηση και μπορείς να τα αποκτήσεις σε αρκετά οικονομική τιμή. Αυτά έχουν συνήθως πιο πολλές πιθανότητες να ανέβουν σε τιμή καθώς τα αποθέματα τους τελείωνουν γρηγορότερα.

Flocked Funko PoP.

Αυτά τα Funko PoP, είναι τα οποία περιέχουν κάποιο κομμάτι υφάσματος ή υφή σαν γούνα πάνω στη φιγούρα, αλλά δεν σημαίνει ότι αλλάζει και σπανιότητα τους με αυτό το τρόπο.

Piece Count Funko PoP.

Αυτά έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πολλαπλασιάσουν κατά πολύ την αξία τους καθώς τα κομμάτια είναι αρκετά λίγα και περιορισμένα. Όμως πολύ δύσκολα θα βρεις στην Ελλάδα κάτι τέτοιο επειδή συνήθως εξαντλούνται σε εκθέσεις ή σε events της Αμερικής.

Chase Funko PoP.

Άλλη μια κατηγορία Funko PoP, η οποία έχει αρκετές πιθανότητες να αποδόσει κέρδος, ειδικά αν το τύχεις και όχι αν το αγοράσεις ως chase. Η chase έκδοση είναι η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα funko pop διαφορετικό από τα υπόλοιπα ίδια του αντίτυπα, αποκτώντας έτσι από μόνο του συλλεκτική αξία μεγαλύτερη. Έτσι αν έχεις κάποιο chase, έχει αρκετές πιθανότητες να πολλαπλασιαστεί η τιμή του.

Αναλόγως την έκδοση και την σπανιότητα μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο funko pop θα αποκτήσεις αξία και να κερδίσεις χρήματα.
Η επεξήγηση των αυτοκόλλητων που θα βρεις στα Funko PoP.

Στρατηγική κέρδους. Ο καλύτερος εναλλακτικός τρόπος να βγάλεις χρήματα.

Για να κερδίσεις όμως από το οτιδήποτε, απαιτεί μια στρατηγική. Έτσι και εδώ, για να αποκτήσεις κέρδος από την συλλογή αυτού του είδους των φιγούρων, Funko PoP, θα πρέπει να αναπτύξεις κάποια στρατηγική. Στο PcSolution316, πρόσφατα έγραψα ένα άρθρο για το πρώτο Project υπολογιστή Οι τελευταίες δημιουργίες μας. Project 1.. Εκεί θα παρατηρήσεις ότι είχα τοποθετήσει στον υπολογιστή ένα Funko PoP. Έτσι απλά ξεκίνησε η συλλογή και εξελίχθηκε. Η πρώτη στρατηγική είναι για την άμεση απόκτηση κέρδους και η δεύτερη η μακροχρόνια.

Άμεση απόκτηση κέρδους με συλλογή Funko POP.

Όπως είπαμε παραπάνω στο άρθρο, αγοράζεις στοχευμένα funko pop, τα οποία μπορείς να τα βρεις σε κάποιο τοπικό κατάστημα, αρκετά οικονομικά. Όμως πρέπει να συμβουλευτείς ταυτόχρονα το παγκόσμιο απόθεμα. Έτσι αν ένα Funko PoP, σε έναν μεγάλο προμηθευτή έχει εξαντληθεί, όπως παραδείγματος χάριν είναι το Amazon ή τείνει να εξαντληθεί, τότε έχεις το πρώτο στοιχείο που χρειάζεσαι. Το δεύτερο στοιχείο είναι να συμβουλευτείς την επίσημη εφαρμογή της Funko, από το Google Play Store, η οποία θα σου δώσει την εκτιμώμενη τιμή της φιγούρας αυτής. Τρίτο και τελευταίο ψάχνεις τον ανταγωνισμό στο ebay. Έτσι σίγουρα θα έχεις αποκτήσει ένα προϊόν που άμεσα μπορείς να το πουλήσεις στο ebay με δημοπρασία.

Απέκτησε χρήματα από τα Funko PoP.
Η εκτιμώμενη αξία του Mandalorian με το Darksaber.

Παράδειγμα κέρδους από τη συλλογή Funko PoP άμεσα.

Στη παραπάνω εικόνα βρίσκουμε ότι παραδείγματος χάριν η εκτιμώμενη αξία του συγκεκριμένου Funko PoP είναι γύρω στα 50$. Στην Ελλάδα αυτή τη φιγούρα μπορείς να τη βρεις από 13-17.99 ευρώ στο Amazon στα 59.99$, ενώ στο ebay στα 50$ επίσης. Σύντομα, καθώς εξαντλείται η διαθεσιμότητα στο Amazon, η τιμή του ή θα παραμείνει εκεί ή θα αυξηθεί κατα πολύ. Έτσι μπορείς άμεσα να το πουλήσεις 2, 3, 4 και παραπάνω φορές της τιμής που το απέκτησες.

Μακροχρόνια απόκτηση κέρδους. Εναλλακτικός τρόπος να βγάλεις χρήματα.

Δεν απέχει η διαδικασία με αυτή που αναφέραμε στο παραπάνω παράδειγμα παρά μόνο στο ότι επενδύεις για παραπάνω διάστημα και συμπληρώνεις και μια συλλογή. Έτσι αντί να προωθήσεις ή να πουλήσεις μεμονωμένα ένα Funko PoP, το οποίο γνωρίζεις ότι η τιμή θα αυξηθεί ή θα παραμείνει, το πουλάς με τη μορφή συλλογής. Έτσι προσθέτοντας και άλλα Funko PoP, για να γίνει πιο ελκυστικό και για κάποιον που θέλει ολόκληρη συλλογή, κερδίζεις πουλώντας και τα υπόλοιπα Funko PoP, τα οποία δεν άξιζαν ιδιαίτερα. Επίσης, ίσως και η τιμή του να έχει αυξηθεί πολύ παραπάνω αν περιμένεις περισσότερο χρόνο.

Τι να αποφύγω όσο κάνω συλλογή Funko PoP.

Επειδή είναι πραγματικά μικρόβιο, στο λέω από πρώτο χέρι, θα σου πρότεινα να στοχεύεις συγκεκριμένα. Δεν μπορείς να τα αποκτήσεις όλα, είναι άπειρα. Επίσης θα σου πρότεινα αυτά που θα μαζεύεις, ακόμα και αν θέλεις να τα πουλήσεις, να είναι κάποια που σου αρέσουν. Έτσι ακόμα και αν έχεις πέσει έξω στη τιμή ή δεν πάρει τη τροπή που ήθελες, θα σου μείνει κάτι που σου αρέσει έτσι και αλλιώς. Επίσης καλό θα ήταν να μπαίνεις και εσύ στην διαδικασία εκτίμησης, καθώς αν κρίνεις ένα καλοσχεδιασμένο και όμορφο funko, πιθανόν να το βρει και άλλος τόσο όμορφο και ελκυστικό όσο εσύ.

Ακολούθησε με στο YouTube για να ακούσεις περισσότερα σχόλια στα unboxing που κάνω κατά καιρούς!

Επίλογος και συμπεράσματα. Τελικά αξίζει ο εναλλακτικός τρόπος να βγάλεις χρήματα στην Ελλάδα με τη συλλογή Funko POP;

Μπορείς να βγάλεις χρήματα απλά κάνοντας ένα όμορφο χόμπι στην Ελλάδα, όπως η συλλογή Funko PoP. Όπως και να έχει θα κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και όχι μόνο εσένα αλλά πάρα πολύ κόσμο. Επίσης πριν χλευάσεις ή απορρίψεις κάνε μια έρευνα πόσο στοιχίζουν μερικά σπάνια Funko PoP. Θα εκπλαγείς όταν δεις τιμές άνω των 5.000 Ευρώ για μια τέτοια φιγούρα. Σίγουρα δεν ενδείκνυται για όλους η παραπάνω πρόταση, αλλά και καμία πρόταση για την απόκτηση κέρδους δεν είναι για όλους! Περιμένω στα σχόλια σου, εδώ ή στο YouTube, να συζητήσουμε ποια σειρά σου αρέσει ή οτιδήποτε άλλο γύρω από αυτή τη τρέλα!

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο, σου άρεσε ο εναλλακτικός τρόπος να βγάλεις χρήματα; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

elGreek