Διέρρευσαν νέες φήμες για το iPhone 15.

Ακόμα δεν έχουν προλάβει οι καταναλωτές, να κρατήσουν στα χέρια τους το πολυπόθητο iPhone 14 Pro ή Pro Μax και ήδη έχουν διαρρεύσει τα χαρακτηριστικά του iPhone 15. Το iPhone 15 μπορεί να βρίσκεται ακόμα μακριά στο μέλλον, αλλά η Apple προετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές και ήδη βλέπουμε σημαντικές διαρροές και φήμες. Η σειρά iPhone 15 αναμένεται να έρθει το φθινόπωρο του 2023 και θα διαθέτει τέσσερα μοντέλα, όπως ακριβώς το iPhone 14. Αναμένονται κάποιες μικρές σχεδιαστικές αλλαγές επίσης, αλλά οι μεγαλύτερες αλλαγές θα είναι στο εσωτερικό.

Τι μέγεθος θα έχει το iPhone 15;

Ως μια γρήγορη περίληψη, το φθηνότερο θα είναι το iPhone 15, 6,1 ιντσών ως μοντέλο εκκίνησης, μετά ένα μεγαλύτερο iPhone 15 Plus 6,7 ιντσών με μεγαλύτερη μπαταρία και μετά πάλι ένα iPhone 15 Pro 6,1 ιντσών με πιο γρήγορο τσιπ, καλύτερες κάμερες και άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο και ακριβότερο θα έιναι το εξαιρετικό και ισχυρό iPhone 15 Ultra. Το τελευταίο μοντέλο όπως μπορείτε να δείτε έχει ένα ολοκαίνουργιο όνομα. Η Apple χρησιμοποιούσε το όνομα iPhone Pro Max, αλλά τώρα με το Ultra έχει σκοπό να πείσει τους χρήστες πώς αυτό το νέο μοντέλο λαμβάνει μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τα προηγούμενα χρόνια.

Ημερομηνία κυκλοφορίας iPhone 15.

Αναμένουμε από την Apple να παραμείνει στην ίδια πορεία με την ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 15, ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε ότι η αποκάλυψη θα γίνει την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023, με κυκλοφορία στα καταστήματα την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023. Βέβαια είναι νωρίς για προβλέψουμε και την ακριβή ημερομηνία, αλλά κρίνουμε με όσα έχουν διαρρεύσει από την ίδια την Apple μέχρι στιγμής και φυσικά από τις προηγούμενες κυκλοφορίες iPhone.

Ποια θα είναι η τιμή του iPhone 15;

Ενώ γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά του iPhone 15, δεν έχουμε ακόμη καμία εικόνα για τις τιμές και με τον τρέχοντα πληθωρισμό θα ήταν λίγο δύσκολο να προβλεφθεί τόσο νωρίς. Ωστόσο, αν έπρεπε να μαντέψουμε, θα λέγαμε ότι η Apple είναι πιθανό να παραμείνει στις ίδιες τιμές με τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς, με πιθανώς αναμενόμενη αύξηση των τιμών για το μοντέλο Pro Max/Ultra.

Ποιες θα είναι οι εκδόσεις του iPhone 15;

Τα μέσα και οι διαρροές αναφέρονται στην επερχόμενη σειρά iPhone 2023 ως “iPhone 15”. Αυτό είναι πολύ πιθανό να είναι το τελικό όνομα αφού τα τελευταία χρόνια η Apple δεν έχει χρησιμοποιήσει επεκτάσεις “S”, οπότε ένα iPhone 14S δεν φαίνεται να και πολύ πιθανό σενάριο. Έτσι, τα τέσσερα ονόματα μοντέλων της σειράς iPhone 15 αναμένεται να είναι τα εξής:

  • iPhone 15
  • iPhone 15 Plus
  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Ultra ή iPhone 15 Pro Max

Η κάμερα του iPhone 15.

Ένα χαρακτηριστικό που πολλοί χρήστες του iPhone παραδοσιακά απολαμβάνουν, είναι η κάμερα που φέρει. Έτσι, δεν θα μπορούσαμε και στο επερχόμενο κινήτο τηλέφωνο της Apple, να μην ασχοληθούμε με αυτό το κομμάτι. Το iPhone 15 Pro αναμένεται να έχει σύστημα τριπλής κάμερας με τον τρίτο φακό να παρέχει ζουμ 3Χ. Το iPhone 15 Ultra, από την άλλη πλευρά, αναμένεται να φέρει κάμερα ζουμ σε στυλ περισκοπίου 5X ή 10X, την πρώτη που υπάρχει σε iPhone. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτή η κάμερα θα αντικαταστήσει τον επί του παρόντος χρησιμοποιούμενο φακό ζουμ 3X ή αν θα έρθει ως πρόσθετη (τέταρτη) πίσω κάμερα.

Έχουν ενδιαφέρον οι φήμες που κυκλοφορούν για την κύρια κάμερα, πως αυτή αποκτά νέο φακό 8P, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιεί 8 στοιχεία, περισσότερα από πριν, γεγονός που σημαίνει καλύτερη οπτική ποιότητα. Αυτή η φήμη, ωστόσο, έχει πρόσφατα αναιρεθεί. Μια άλλη συναρπαστική νέα φήμη αναφέρει ότι η Sony έχει αναπτύξει έναν ολοκαίνουργιο αισθητήρα που θα χρησιμοποιήσει η Apple για την κύρια κάμερα του iPhone 15. Αυτός ο νέος αισθητήρας φέρεται να μπορεί να διπλασιάζει το επίπεδο σήματος, που σημαίνει ότι θα μπορεί να συγκεντρώσει διπλάσιο φως. Αυτό με τη σειρά του θα συμβάλει στη βελτίωση του δυναμικού εύρους και στη μείωση των επιπέδων θορύβου στις φωτογραφίες.

Το iPhone 15 θα χρησιμοποιεί USB-C.

Όπως φαίνεται, όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα αλλάξουν σε USB-C, μόνο τα μοντέλα Pro θα υποστηρίζουν μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς, ενώ τα iPhone 15 και 15 Plus θα μένουν με τις ίδιες αργές ταχύτητες USB 2.0 που είχαν με τον συνδετήρα Lightning. Τα μοντέλα Pro, ωστόσο, λέγεται ότι υποστηρίζουν τουλάχιστον USB 3.2 ή Thunderbolt 3, πράγμα που σημαίνει ταχύτητες μεταφοράς έως και 40 Gbps, ιδανικές για τη μετακίνηση μεγάλων αρχείων όπως τα βίντεο για παράδειγμα. Όσον αφορά τη σχεδίαση, αναμένουμε από την Apple να μείνει στα ίδια, που είναι η κατασκευή από γυαλί με μεταλλικό σκελετό.

Αναμένετε να δούμε γυαλιστερό γυαλί με σκελετό αλουμινίου σε μοντέλα που δεν είναι Pro, και παγωμένο φινίρισμα με σκελετό από ανοξείδωτο χάλυβα στο 15 Pro. Είναι ενδιαφέρον ότι το φημολογούμενο iPhone 15 Ultra, αναμένεται τώρα να έχει πλαίσιο από τιτάνιο και όχι από ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτή θα ήταν μια σημαντική αναβάθμιση, καθώς το τιτάνιο είναι ένα ελαφρύτερο υλικό με εξαιρετική αντοχή στις γρατσουνιές.

Η οθόνη του iPhone 15.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κερδίζει πολλούς χρήστες του iPhone, είναι αυτό της οθόνης. Η Apple φαίνεται να έχει βρει το sweet spot για τα μεγέθη οθόνης και δεν περιμένουμε να κάνει σημαντικές αλλαγές, επομένως θα αναμένουμε οθόνη 6,1 ιντσών στα iPhone 15 και 15 Pro. Στη συνέχεια λογικά θα δούμε οθόνη 6,7 ιντσών στο το iPhone 15 Plus και το iPhone 15 Ultra. Και τα τέσσερα μοντέλα θα χρησιμοποιούν οθόνες OLED, αλλά κάποιες μικρές διαφορές στη μέγιστη φωτεινότητα θα παραμείνουν πιθανώς για να δώσουν στα μοντέλα Pro και Ultra ένα πλεονέκτημα. Το μεγάλο ερώτημα είναι γύρω από το ProMotion. Αυτή η τεχνολογία ήταν προηγουμένως διαθέσιμη μόνο στα μοντέλα Pro και δεν έχουμε ακούσει ακόμη εάν η Apple θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό στη σειρά 15, αλλά παραμένουμε επιφυλακτικοί ως προς αυτό.

Η οθόνη του iPhone 15.
Στα ίδια επίπεδα μεγέθους αναμένεται η οθόνη του iPhone 15.

Επεξεργαστής και χαρακτηριστικά του iPhone15.

Ενώ αναφέραμε ήδη τη διαφορά μεταξύ των κανονικών μοντέλων iPhone 15 που είναι πιθανό να χρησιμοποιούν πιο αργό τσιπ και των εκδόσεων Pro με ταχύτερο τσιπ Apple A17 Bionic, υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να μοιράζονται και τα τέσσερα μοντέλα: το μόντεμ. Αναμένουμε να δούμε το ίδιο μόντεμ κατασκευασμένο από την Qualcomm και στις τέσσερις συσκευές iPhone 15. Η Apple προσπάθησε να απελευθερωθεί και να αναπτύξει τα δικά της μόντεμ, αλλά οι αναλυτές ισχυρίζονται ότι αυτό έχει αποδειχθεί πιο δύσκολο από το αναμενόμενο.

Απόδοση της μπαταρίας.

Η Apple σπάνια κάνει μεγάλες αλλαγές στα υπάρχοντα σχέδιά της, επομένως δεν μπορείτε να περιμένετε τεράστιες αλλαγές στα μεγέθη της μπαταρίας του iPhone 15. Η Apple αποκαλεί τα iPhone της συσκευές μιας ημέρας χρήσης, αλλά πιστεύουμε ότι με μέτρια χρήση το iPhone Plus και το Pro Max θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν δύο ημέρες μεταξύ των φορτίσεων, με μόνο τα μικρότερα μοντέλα να είναι συσκευές μιας ημέρας.

Θα αυξήσει η Apple τις ταχύτητες φόρτισης με την εμφάνιση της φόρτισης USB-C στο iPhone. Είναι λογικό να περιμένουμε περίπου ταχύτητες φόρτισης 25W στα μικρότερα μοντέλα και φόρτιση 30W για τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα. Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 15 αναμένεται επίσης να διαθέτουν ασύρματη φόρτιση MagSafe, τη λύση μαγνητικής φόρτισης της Apple που μπορεί να είναι αρκετά βολική.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Διέρρευσαν νέες φήμες για το iPhone 15.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση