Από που να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή;

Ήρθε η ώρα να πετάξεις το παλιό σου μηχάνημα ή να αγοράσεις τον πρώτο σου υπολογιστή; Σίγουρα είναι μια αγορά που απαιτεί έρευνα και χρόνο. Αν θεωρείς όμως ότι τα μεγάλα καταστήματα θα σου προσφέρουν κάτι αξιόπιστο και ιδανικό για εσένα, ίσως τελικά να εκπλαγείς δυσάρεστα. Μέσα από αυτό το άρθρο θα δούμε ποια καταστήματα από τα μεγάλα εκεί έξω (Κωτσόβολος, Public, Media Markt, Πλαίσιο κτλ) έχουν τις καλύτερες τιμές και πιο κοντά στη πραγματικότητα σε σχέση με αυτό που προσφέρουν. Το ερώτημα από που να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή με ταλαιπώρησε και εμένα πρόσφατα και πραγματικά γίνονται παράλογα πράγματα εκεί έξω…

Να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή από τα Media Μarkt;

Τα Media Markt είναι σχετικά νέα αλυσίδα στην Ελλάδα, επικεντρώνεται δε, σε προϊόντα οικιακών συσκευών και τεχνολογιάς. Κονσόλες, Υπολογιστές, Πλυντήρια, ψυγεία και ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Στη πραγματικότητα μπορεί να βρει κανείς πλέον και κομμάτια για υπολογιστή, ενώ πρόσφατα επίσης συνεργάστηκε με το Skroutz. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι θα προσπαθεί αρκετά να δημιουργήσει ελκυστικές τιμές λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Ας δούμε για παράδειγμα μια προσφορά που “τρέχει” στο Media Markt αυτή τη περίοδο και ας αξιολογήσουμε πόσο αξίζει ή όχι.

Από που να αγοράσω Ηλεκτρονικό Υπολογιστή; Αξίζει να πάρω από το Media Markt;
Ας ελέγξουμε πόσο αξίζει ένα σύστημα που δίνει το Media Markt σε προσφορά.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της προσφοράς του Media Markt.

Επεξεργαστής

 ΕπεξεργαστήςAMD Ryzen™ 7 5700G (8-Core, 16MB Cache, 3.8GHz to 4.6Ghz)

RAM

 Μνήμη RAM16 GB

Μητρική πλακέτα

 Υποδοχές2 x M.2, 1 x PCIe x16, 1 x PCIe x1

Συνδεσιμότητα

 BluetoothΝαι
 Έκδοση Bluetooth5
 WiFiΝαι
 WLAN (standards)Σύνθετος προσαρμογέας Realtek RTL8822CE 802.11a/b/g/n/ac (2×2) Wi-Fi®
 Συνδέσεις4 x USB 2.0 Type-A, 1 x είσοδος ήχου, 1 x έξοδος ήχου, 1 x μικρόφωνο, 1 x RJ-45, 1 x VGA, 1 x έξοδος HDMI 1.4b

Εξοπλισμός

 Ειδικά χαρακτηριστικάΣυσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης 3 σε 1 HP, Υποδοχή κλειδαριάς ασφαλείας Kensington
 Περιλαμβάνεται λογισμικόHP Audio Switch, HP Support Assistant, McAfee LiveSafe™ (δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών), ExpressVPN (δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών), Δοκιμή 1 μήνα για τους νέους πελάτες του Microsoft 365

Γενικά χαρακτηριστικά

 Διαστάσεις (Π/Υ/Β)15.54 cm x 30.3 cm x 33.74 cm
 Τύπος συσκευήςGaming Desktop
 Πλάτος15.54
 Ύψος30.3
 Βάθος33.74
 Βάρος5.96 kg
 ΠεριλαμβάνειΤσάντα για βίδες
 Εγγύηση κατασκευαστή2 Έτη
 Αριθμός κατασκευαστή402Q1EA

Αν δει κάποιος τα χαρακτηριστικά, μπορεί να φαίνονται αρκετά ελκυστικά. Όμως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε αυτού του είδους τα προϊόντα. Στα περισσότερα καταστήματα η περιγραφή είναι πολύ γενικευμένη. Έτσι καταλήγουμε με ένα σύστημα πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας. Στη προκειμένη, ας ξεκινήσουμε αρχικά με τη τροφοδοσία η οποία δεν αναφέρεται πουθενά. Για ένα σύστημα που φέρει για κάρτα γραφικών (ανεξαρτήτως υλοποίησης) αντίστοιχη με αυτή της RTX 3060 Ti, προσωπικά θα ήμουν ικανοποιημένος με ένα τροφοδοτικό των 750 W και πιστοποίηση Plus Gold και άνω. Έτσι θα γνώριζα εκ πρώτης ότι το σύστημα μου θα τροφοδοτούταν ικανοποιητικά. Το αναφέρω συχνά και σε πολλά άρθρα το συγκεκριμένο θέμα με τα τροφοδοτικά. Μπορείς να διαβάσεις ένα πρόσφατο άρθρο Πως να επιλέξω κομμάτια για ένα μεσαίο gaming PC. Πλήρης οδηγός για αρχάριους.

Από που να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή; Ας δούμε τον επεξεργαστή της προσφοράς και τα υπόλοιπα κομμάτια.

Για τον επεξεργαστή μπορώ να πω ότι δεν είναι η ιδανικότερη επιλογή καθώς τα 16 MB L3 cache μας περιορίζουν σε τέτοιου είδους συστήματα ειδικά για gaming. Τώρα βέβαια η αλήθεια είναι ότι το συνδιάζει με μητρική B550A. Αυτό σημαίνει εν ολίγοις ότι το σύστημα που μας προσφέρει σε αυτή τη περίπτωση το Media Markt, περιορίζει αρκετά την απόδοση με τις συγκεκριμένες επιλογές. Ειδικά δε (το οποίο δεν αναφέρεται επίσης) το πρωτόκολο επικοινωνίας για τη κάρτα γραφικών το οποίο είναι PCIe 3.0×16 και όχι 4.0×16 που χρησιμοποιεί η κάρτα γραφικών μας. Βλέπετε, για να μειώσει το κόστος ρίχνει την απόδοση του επεξεργαστή μας. (ο 5700G έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, θα μπορούσε εφόσον έχουμε κάρτα γραφικών και να μας δώσει άλλον επεξεργαστή). Τέλος δεν γνωρίζουμε για τη ταχύτητα μνήμης, μόνο το μέγεθος 16 GB και φυσικά έχουμε ένα κλειστό κουτί χωρίς να έχουμε οπτική επαφή με τα κομμάτια μας. Η αλήθεια έιναι ότι δεν θα έχει ούτε RGB φωτισμό ούτε όμορφα οπτικά μέρη. Ο δίσκος που χρησιμοποιεί προφανώς είναι ένας συμβατικός SSD ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε τουλάχιστον NVMe. Ο 1T HDD δίσκος προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Πλέον οι δίσκοι είναι ξεπερασμένοι και για οποιαδήποτε εφαρμογή (ειδικά gaming) θέλουμε γρήγορο δίσκο.

Βαθμολογία του υπολογιστή που μας προσφέρει το Media Markt και πραγματική αξία.

Αρχικά η βαθμολογία που θα έδινα για ένα τέτοιο μηχάνημα είναι γύρω στο 5.0/10. Αυτό επειδή ούτε η απόδοση του με καλύπτει αλλά ούτε και οπτικά ενθουσιάζομαι. Όμως θεωρείται ένα middle-range σύστημα οπότε δεν θεωρώ ότι έχουμε μεγάλες απαιτήσεις. Με τα σημερινά δεδομένα που γράφεται το άρθρο οι τιμές στα προϊόντα που μας δίνει το Media Markt κατά προσεγγιση είναι οι εξής:

 • RAM 16GB: 40-60 Ευρώ.
 • GPU RTX 3060Ti: 550-600 Ευρώ.
 • 5700G AMD: 270-300 Ευρώ.
 • Τροφοδοτικό (θεωρητικά κάτι απλό): 50-60 Ευρώ.
 • 1TB HDD και 250GB SSD: 50-60 Ευρώ.
 • Μητρική (Απλή B550A χωρίς PCI_E 4.0 με Wi-Fi): 60-70 Ευρώ.
 • Κουτί Υπολογιστή: 40-50 Ευρώ.

Ούτε ψύξη για τον επεξεργαστή μας προσφέρει και ενδεχομένως ελλιπής ψύξη συστήματος (ίσως χρειαστεί να βάλουμε επιπλέον χρήματα στο μηχάνημα).

Σύνολο που θα έπρεπε να κοστίζει το παραπάνω σύστημα: 1060-1200 Ευρώ. Αντί αυτού μας το προσφέρει από 1899 Ευρώ στα 1399 Ευρώ.

Πόρισμα: Να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή από το Media Markt; Ναι, με προσοχή.

Να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή από τον Κωτσόβολο;

Αντίστοιχα με το Media Markt, ένα αλλό ένα μεγάλο franchise που προμηθεύει και ηλεκτρονικούς υπολογιστές μεταξύ άλλων, είναι ο Κωτσόβολος. Το συγκεκριμένο κατάστημα δε, έχει δυναμική παρουσία στην Ελληνική αγορά. Ας δούμε όμως αν μπορεί να μας προσφέρει ένα σύστημα αντάξιο των προσδοκιών μας και φυσικά των χρημάτων μας. Μια λοιπόν προσφορά που τυχαία “τρέχει” στη σελίδα του Κωτσόβολου τώρα που διενεργώ την έρευνα αντίστοιχη με τη παραπάνω είναι η εξής:

Από που να αγοράσω Ηλεκτρονικό Υπολογιστή; Αξίζει να αγοράσω από τον Κωτσόβολο;
Αλήθεια, αξίζει άραγε τόσο το σύστημα που μας προσφέρει ο Κωτσόβολος σε “προσφορά”;

Τεχνικά χαρακτηριστικά Ηλεκτρονικού υπολογιστή προσφοράς Κωτσόβολου.

Είδος Desktop: Gaming

Μοντέλο Επεξεργαστή: AMD Ryzen 5 3600

RAM Memory: 16 GB

Τύπος Δίσκου: SSD

Χωρητικότητα Δίσκου: 480 GB

Κάρτα Γραφικών: RTX 3060 Ti

Μνήμη Κάρτας Γραφικών (GB): 8GB

Σειρά Επεξεργαστή: AMD Ryzen 5

Λειτουργικό Σύστημα: Windows 11

Συχνότητα Επεξεργαστή: έως 4.20GHz

USB 3.0: 2

USB 3.1: 4

Κάρτα Ήχου: Realtek Audio CODEC

FireWire (IEEE 1394): Δεν υποστηρίζεται

ThunderBolt: Δεν διαθέτει

Πληκτρολόγιο: Δεν διαθέτει

ποντίκι: Δεν διαθέτει

Cable management, Tempered glass πλαϊνό, 80 PLUS απόδοση

Βάρος σε Kg: 16.5

Ιδανικό για Gaming: Ναι

Διαστάσεις σε mm (Υ x Π x Β): 490 x 283 x 510

Εγγύηση Προμηθευτή: 3 έτη

Ας δούμε τον επεξεργαστή της προσφοράς και τα υπόλοιπα κομμάτια αν αξίζουν.

Εδώ μπορώ να πω με σιγουριά ότι έχουμε έναν υπολογιστή που δεν πρέπει να αγοράσει κανείς. Ίσως στο 1/3 της τιμής που δίνεται και πάλι όχι. Μας προσφέρει λοιπόν ο Κωτσόβολος έναν υπολογιστή με Ryzen 5 3600, ο οποίος είναι προηγούμενης γενιάς επεξεργαστής και τον συνδιάζει με μητρική A320. Η μητρική δε, είναι 6 γενιές πίσω σε chipset! Δεν μπαίνω στο κόπο να αναλύσω τα υπόλοιπα καθώς τα αναφέραμε και στη προσφορά του Media Markt. Εδώ όμως βλέπουμε τιμή που αγγίζει τα 2000 Ευρώ για εντελώς ξεπερασμένο σύστημα.

Βαθμολογία του υπολογιστή που μας προσφέρει ο Κωστόβολος και πραγματική αξία.

Η βαθμολογία για το συγκεκριμένο σύστημα είναι 2/10. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πλησιάσεις τέτοιο σύστημα σε αυτή τη τιμή ούτε για αστείο. Δεν ξέρω καν τι σκέφτηκε κάποιος που ανέβασε στη σελίδα του Κωτσόβολου τέτοιο μηχάνημα για πώληση. Ας δούμε αν επέλεγες να το φτιάξεις μόνος σου για κάποιο λόγο πόσο θα κόστιζε:

 • RAM 16GB: 40-60 Ευρώ.
 • GPU RTX 3060Ti: 550-600 Ευρώ.
 • 3600 AMD Ryzen 5: 150-175 Ευρώ.
 • Τροφοδοτικό (θεωρητικά Bronze 80Plus): 50-60 Ευρώ.
 • 480GB SSD: 40-50 Ευρώ.
 • Μητρική A320: 40-50 Ευρώ.
 • Κουτί Υπολογιστή: 40-50 Ευρώ.

Αν επέλεγες λοιπόν να δημιουργήσεις ένα ξεπερασμένο από κάθε άποψη σύστημα το σύνολο του θα κόστιζε: 910- 1045 Eυρώ. Η προσφορά του Κωτσόβολου μας το δίνει 1799 Ευρώ με 200 Ευρώ έκπτωση.

Πόρισμα: Να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή από τον Κωτσόβολο; Όχι απολύτως.

Από που να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή; Να πάρω από το Πλαίσιο;

Το Πλαίσιο είναι ένα κατ’εξοχήν κατάστημα με προϊόντα τεχνολογίας. Οπότε θεωρητικά θα βρούμε καλύτερες τιμές σε αυτού του είδους τα προϊόντα, ενώ έχει αναπτύξει τα δικά του γνωστά ως Turbo-X. Ας ψάξουμε λοιπόν μια αντίστοιχη προσφορά με κάρτα γραφικών την Nvidia RTX 3060 Ti και να δούμε πόσο αξίζει να αγοράσουμε έναν υπολογιστή από το Πλαίσιο. Μια αντίστοιχη προσφορά με τις παραπάνω είναι η εξής:

Από που να αγοράσω Ηλεκτρονικό Υπολογιστή; Αξίζει από το Πλαίσιο;
Θα αντέξει στη κριτική η “προσφορά” από το Πλαίσιο;

Τεχνικά χαρακτηριστικά Ηλεκτρονικού υπολογιστή προσφοράς από το Πλαίσιο.

Επεξεργαστής

Κατασκευαστής Επεξεργαστή Intel. Μοντέλο Επεξεργαστή: Core i5 11400. Αριθμός Πυρήνων Eπεξεργαστή: 6. Ταχύτητα Επεξεργαστή: 2.60 GHz. Cache 12 MB

Μνήμη RAM

Μέγεθος Μνήμης16 GB, Τύπος Μνήμης, DDR4, Ταχύτητα Μνήμης 3200 MHz

Σκληρός Δίσκος

Αριθμός Σκληρών Δίσκων: 2. Τύπος Δίσκου :SSD NVMe.Χωρητικότητα : 250 GB. Χωρητικότητα 2ου Δίσκου: 1 TB. Τύπος 2ου Δίσκου: HDD

Κάρτα Γραφικών

Chipset Κάρτας Γραφικών: nVidia. Μοντέλο Κάρτας Γραφικών: RTX 3060Ti. Μνήμη Κάρτας Γραφικών: 8 GBMemory

Μητρική

Τύπος Motherboard ATX. Τύπος Chipset Μητρικής: Z590

Τροφοδοτικό

Παρεχόμενη Ισχύς Τροφοδοτικού: 750 W 80+ Bronze

Θύρες

USB 2.04(+4)xUSB 2.0USB 3.0: ΌχιUSB 3.2. Type A4Thunderbolt: Όχι. Έξοδοι Εικόνας: 3 x DP / 1 x HDMI Σειριακή Θύρα :Όχι. Παράλληλη Θύρα: Όχι. Card Reader: Όχι.

Δικτύωση

Θύρα Ethernet1: Ταχύτητα Δικτύου2.5 Gbps. Ασύρματη Δικτύωση: Ναι. BluetoothBluetooth 5.2

Λειτουργικό

Λειτουργικό Σύστημα: Windows 11 Home

CD-DVD Drive

Οπτικό Μέσο: Δεν Διαθέτει

Γενικά Χαρακτηριστικά

Τύπος Θήκης: Full TowerΔιαστάσεις (Υ x Π x Μ)52.7 cm x 21 cm x 51.2 cm. Κανάλια Ήχου: 7.1

Ας δούμε τον επεξεργαστή της προσφοράς και τα υπόλοιπα κομμάτια αν αξίζουν.

Η αλήθεια είναι ότι και εδώ έχουμε ένα αρκετά μέτριο σύστημα. Ο επεξεργαστής μας είναι κάκιστος για gaming, 6 πύρηνος με μόλις 12 MB Cache και 2.6 GHz ταχύτητα. Είναι από τους βασικούς επεξεργαστές της Intel για gaming και όχι κάτι παραπάνω. Εδώ έχουμε ένα πρέπον τροφοδοτικό, άλλα όχι ιδανικό καθώς μας δίνει μόνο πιστοποίηση 80+Bronze. Ο NVMe δίσκος θετική προσθήκη, αλλά μικρός σε χωρητικότητα. Ο HDD, δεν χρειάζεται καν να υπάρχει. Επίσης θετική προσθήκη τα 3200Mhz ταχύτητα μνήμης. Αξίζει άραγε αυτό το σύστημα τόσα χρήματα;

Βαθμολογία του υπολογιστή που μας προσφέρει το Πλαίσιο και πραγματική αξία.

Η βαθμολογία του συστήματος θα έλεγα πως είναι γύρω στο 4.8/10. Τροφοδοτικό, μητρική και ταχύτητα μνήμης στα θετικά. Όμως τα υπόλοιπα μέρη στερούνται απόδοσης.

 • RAM 16GB: 60-70 Ευρώ.
 • GPU RTX 3060Ti: 550-600 Ευρώ.
 • Intel i5 11400: 150-180 Ευρώ.
 • Τροφοδοτικό (80+Bronze): 50-80 Ευρώ.
 • 1TB HDD και 250GB SSD NVme: 60-70 Ευρώ.
 • Μητρική ( Z590 chipset με Wi-Fi): 120-160 Ευρώ.
 • Κουτί Υπολογιστή: 40-50 Ευρώ.

Το σύνολο που θα καλούμασταν να πληρώσουμε αν επιλέγαμε το παραπάνω σύστημα είναι: 1085-1210 Ευρώ. Το πλαίσιο για τα ίδια λοιπόν κομμάτια μας το προσφέρει στη τιμή των 1799 Ευρώ.

Πόρισμα: Να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή από το Πλαίσιο; Όχι απολύτως.

Από που να αγοράσω Ηλεκτρονικό Υπολογιστή; Αγορά από τα Public.

Τελευταίο κατάστημα που θα “τρέξω” το τέστ αν αξίζει να αγοράσεις υπολογιστή καθώς αρχίζουν και βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα, είναι το Public. Το Public είναι ένα κατάστημα που πραγματεύεται προϊόντα τεχνολογίας, κονσόλες, βιβλία κτλ. Μεγάλη αλυσίδα επίσης στην Ελληνική αγορά και μένει να δούμε αν αξίζει να αγοράσεις απο εκεί έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ας δούμε μια προσφορά αντίστοιχη με αυτή που τρέχουμε για τα άλλα καταστήματα.

Από που να αγοράσω Ηλεκτρονικό Υπολογιστή; Αγορά από τα Public αξίζει;
Πόσο αξίζει να αγοράσουμε τον επόμενο μας υπολογιστή από το Public.

Εδώ να πω ότι βρήκα και τη προσφορά που έχει στο Media Markt, οπότε πήγα να τεστάρω το αμέσως επόμενο προϊόν με Nvidia RTX 3060Ti. Έτσι ενώ τα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν τα ίδια, με ελάχιστες βελτιώσεις, η τιμή ξεφεύγει κατά πολύ. Για τον επεξεργαστή μνήμες και τροφοδοτικά μιλήσαμε παραπάνω. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Χαρακτηριστικά

Γενικά

Περιγραφή προϊόντος:

Desktop HP Victus TG02-0005nv (AMD Ryzen 7-5700G/16GB/1256GB SSD/NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti)

Κατασκευαστής:

HP

Μοντέλο:

Victus TG02-0005nv

Προτεινόμενη χρήση:

Gaming

Επεξεργαστής:

AMD Ryzen 7-5700G (16MB Cache, up to 4.6GHz)

Μνήμη cache:

16 MB

Μνήμη RAM:

16 GB // DDR4

Μνήμη RAM (μέγιστη):

Μη διαθέσιμη πληροφορία

Χωρητικότητα δίσκου(ων):

256 GB SSD + 1 TB HDD

Μοντέλο κάρτας γραφικών:

GeForce RTX 3060 Ti

Μνήμη γραφικών:

8 GB

Οπτική μονάδα:

Δε διαθέτει

Έξοδος ήχου:

1x σύνθετη υποδοχή ακουστικών/μικροφώνου

Ενσύρματο δίκτυο:

Ενσωματωμένο Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000

Θύρες:

1 SuperSpeed USB Type-C® με ρυθμό σηματοδοσίας 5Gbps, 2 SuperSpeed USB Type-A με ρυθμό σηματοδοσίας 10Gbps, 2 SuperSpeed USB Type-A με ρυθμό σηματοδοσίας 5Gbps, 1 σύνθετη ακουστικών/μικροφώνου

Λειτουργικό:

Microsoft Windows 11 Home

Διαστάσεις (ΠxΒxΥ):

49,9 x 40 x 28,7 cm

Βάρος:

6.31 kg

Παρεχόμενο λογισμικό:

McAfee LiveSafe™, ExpressVPN (δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών), LastPass Premium (δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών),Δοκιμή 1 μήνα για τους νέους πελάτες του Microsoft 365

Πηγή τροφοδοσίας:

Τροφοδοτικό με πιστοποίηση 500 W 80 Plus Bronze

Εγγύηση:

12 μήνες

Βαθμολογία του υπολογιστή που μας προσφέρει το Public και πραγματική αξία.

Η βαθμολογία του συστήματος είναι γύρω στο 5.3/10. Ελάχιστες προσθήκες και βελτιώσεις θα δούμε σε σχέση με το πρώτο που δίνει το Media Markt.

 • RAM 16GB 3200Mhz: 50-80 Ευρώ.
 • GPU RTX 3060Ti: 550-600 Ευρώ.
 • 5700G AMD: 270-300 Ευρώ.
 • Τροφοδοτικό (80+ Bronze): 50-80 Ευρώ.
 • 1TB HDD και 250GB SSD: 50-60 Ευρώ.
 • Μητρική (Απλή B550A με PCI_E 4.0 με Wi-Fi): 70-90 Ευρώ.
 • Κουτί Υπολογιστή: 60-70 Ευρώ.

Στη πραγματικότητα το σύνολο του συστήματος είναι: 1100-1280 Ευρώ. Το Public μας το “προσφέρει” στα 1799 Ευρώ.

Πόρισμα: Να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή από το Public; Όχι απολύτως.

Επίλογος και συμπεράσματα. Από που να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή;

Όπως είδες αναλυτικά στο άρθρο η επιλογή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή που προσφέρουν τα μεγάλα καταστήματα και franchise, δεν είναι και τόσο καλή κίνηση. Οι αποκλίσεις μεταξύ της πραγματικής αξίας των προϊόντων και αυτών που σου προσφέρουν μπορούν να γίνουν εξωφρενικά μεγάλες (βλ. Κωτσόβολο). Από την άλλη, τα συστήματα θεωρούνται μη επαρκή για αυτό που προσφέρονται και αποδοτικά και οπτικά. Το μόνο κατάστημα που πέρασε το τεστ του σημερινού άρθρου αλλά και πάλι απαιτεί προσοχή είναι το Media Markt.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο “από που να αγοράσω ηλεκτρονικό υπολογιστή”. Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση