Assassin's Creed Mirage.

Μετά από το εξαιρετικό Assassin`s Creed Valhalla, στα σκαριά βρίσκεται η κυκλοφορία ενός νέου παιχνιδιού Assassin`s Creed. Αυτή τη φορά θα μεταφερθούμε σε έναν άλλον κόσμο αλλά γνώριμο σε όλους, με τα γραφικά να είναι πιο ρεαλιστικά από ποτέ και φυσικά υποδεχόμενοι νέες τεχνολογίες ανάπτυξης μάχης και κίνησης.

Η Ubisoft υποστηρίζει το Assassin’s Creed Valhalla τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα ο εκδότης είναι έτοιμος να προωθήσει το franchise με μια σειρά από νέα παιχνίδια Assassin’s Creed. Έτσι εκτός από το Mirage υπάρχει μια μεγάλη λίστα με παιχνίδια Assassin’s Creed υπό ανάπτυξη.Είναι ξεκάθαρο ότι η σειρά ωθεί σε νέα εδάφη. Έχουμε δύο νέα εμβληματικά RPG ανοιχτού κόσμου, φιλόδοξα παιχνίδια για κινητά, ένα αυτόνομο παιχνίδι για πολλούς παίκτες και διαδραστικό κέντρο και μια επιστροφή στα μυστικά θεμέλια πάνω στα οποία βασίστηκε το Assassin’s Creed.

Τι είναι το Assassin’s Creed Mirage;

Το Assassin’s Creed Mirage είναι μια προσέγγιση επιστροφής για τη μακροχρόνια γνωστή σειρά, με την Ubisoft να επιστρέφει στις ρίζες της stealth-action, βασισμένες στην αφήγηση που καθόρισαν τις πρώτες περιπέτειες του Altair και του Ezio. Το Assassin’s Creed Mirage διαδραματίζεται στη Βαγδάτη και θα δείξει την εξέλιξη του Basim μερικές δεκαετίες πριν την εμφάνισή του στο Assassin’s Creed Valhalla.

Τι είναι το Assassin's Creed Mirage;
Επιστροφή στις ρίζες με το Assassin’s Creed Mirage. (Πηγή: Ubisoft).

Τι περιμένουμε από το Assassin’s Creed Mirage.

Το Assassin’s Creed Mirage είναι ένας φόρος τιμής στα πρώτα χρόνια της σειράς Assassin’s Creed. Είναι μια επιστροφή σε στέγες, στην καταδίωξη στόχων με μυστικότητα και στις προσεκτικά εκτελεσμένες δολοφονίες. (Τα θεμέλια των αρχικών περιπετειών του Altair και του Ezio. Τοποθετημένο στη Βαγδάτη και με πρωταγωνιστή έναν νεότερο Basim, το Assassin’s Creed Mirage θα είναι μια μικρότερη, πιο ανεξάρτητη αφηγηματική περιπέτεια).

Το Assassin’s Creed Mirage είναι αυτό που περίμεναν πολλοί θαυμαστές. Αν και είναι αλήθεια ότι τα Assassin’s Creed Valhalla, Odyssey και Origins είναι μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου της τελευταίας γενιάς κονσολών και PC, υπήρξε η επιθυμία για κάτι που να επιστρέφει στα θεμέλια του stealth-action στα οποία χτίστηκε η σειρά πριν 15 χρόνια.

Aυτό υπόσχεται να είναι το Assassin’s Creed Mirage. Το παιχνίδι αποκαλύφθηκε το 2022 ως μέρος του Ubisoft Forward September Showcase και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο αναμενόμενα επερχόμενα παιχνίδια Assassin’s Creed. Αυτό λέει πολλά, δεδομένου ότι η Ubisoft αποκάλυψε επίσης τις επόμενες δύο «εμβληματικές» εκδόσεις δράσης-RPG, Assassin’s Creed Codename Red και Assassin’s Creed Codename Hexe. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, διέρρευσε επίσης πώς το Assassin’s Creed Infinity βρίσκεται υπό ανάπτυξη για το μέλλον της σειράς.

H Ubisoft Forward September Showcase.

Σε ποιες πλατφόρμες αναμένεται να κυκλοφορήσει το παιχνίδι;

Η Ubisoft επιβεβαίωσε ότι το Assassin’s Creed Mirage θα κυκλοφορήσει το 2023, αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιώθει η ακριβής ημερομηνία. Οι πλατφόρμες που θα κυκλοφορήσει το Assassin’s Creed Mirage έχουν επιβεβαιωθεί όμως.. Έτσι αναμένεται για PS5, PS4, Xbox Series X και Xbox One. Η Ubisoft επιβεβαίωσε επίσης ότι το Assassin’s Creed Mirage θα κυκλοφορήσει σε υπολογιστή μέσω του Ubisoft Store και του Epic Games Store.

Εκδόσεις του Assassin’s Creed Mirage.

Θα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις Assassin’s Creed Mirage κατά την κυκλοφορία. Η Standard Edition θα κοστίζει $50/€50. Η Deluxe Edition, η οποία περιλαμβάνει DLC εμπνευσμένα από τον Πρίγκιπα της Περσίας, θα κοστίζει 60$/60€. και η περιορισμένη συλλεκτική θήκη, η οποία περιλαμβάνει ένα ειδώλιο Basim 32 εκατοστών, χάρτη της Βαγδάτης, αποκλειστικό ατσάλινο βιβλίο και πολλά άλλα, θα σας κοστίσει 150$/150€. Εάν κλειδώσετε την προπαραγγελία του Assassin’s Creed Mirage τώρα, θα έχετε αποκλειστική πρόσβαση σε μια δευτερεύουσα αποστολή “40 Thieves”.

Συλλεκτική έκδοση του Assassin's Creed Mirage.
Μπορείτε να προ-παραγγείλετε το Assassin’s Creed Mirage από την επίσημη σελίδα της Ubisoft. (Πηγή: Ubisoft).

Το σενάριο του Assassin’s Creed Mirage.

Το σκηνικό του Assassin’s Creed Mirage βρίσκεται στη Βαγδάτη του 9ου αιώνα (με τη χρονική περίοδο να ξεκινά το έτος 861, μερικές δεκαετίες πριν από τα γεγονότα του Assassin’s Creed Valhalla). Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Jean-Luc Sala λέει ότι εκείνη την εποχή η Βαγδάτη ήταν ουσιαστικά στο κέντρο του κόσμου και «ένα βασικό μέρος για τη γνώση, την τέχνη, την καινοτομία, την επιστήμη, το εμπόριο και την εξουσία». Καθώς η Βαγδάτη του 9ου αιώνα ουσιαστικά καταστράφηκε πέντε αιώνες αργότερα, η Ubisoft κοίταξε την ιστορική τεκμηρίωση και άλλες πόλεις της εποχής για να αναδημιουργήσει τη Βαγδάτη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Gameplay παιχνιδιού.

Στον χειρισμό του παιχνιδιού θα δούμε νέες προσθήκες αλλά και βελτιώσεις των παλιών κινήσεων. Το gameplay του Assassin’s Creed Mirage πρόκειται να επιστρέψει τη σειρά από εκεί που ξεκίνησε. Stealth-action, γρήγορο παρκούρ και ευκίνητες δολοφονίες. Η Ubisoft Bordeaux λέει ότι “υπάρχει ένα κομμάτι από κάθε παιχνίδι Assassin’s Creed στο Mirage και οι παίκτες μπορούν να επιστρέψουν στις ρίζες ενώ θα βιώσουν μια μοντέρνα εικόνα του παιχνιδιού και τα εμβληματικά χαρακτηριστικά των πρώτων παιχνιδιών.” Ιδιαίτερα σε σύγκριση με το Assassin’s Creed Valhalla, θα συμπληρωθεί από μια προσέγγιση της εξέλιξης που βασίζεται στην αφήγηση και έναν πιο περιορισμένο χάρτη για εξερεύνηση.

Η Ubisoft λέει ότι “το Assassin’s Creed Mirage έχει μεγαλύτερη εστίαση στο stealth από ό,τι στα πιο πρόσφατα παιχνίδια”, δομημένο γύρω από τον κύκλο “αναγνώρισης, κυνηγιού και εξάλειψης ενός στόχου και στη συνέχεια εξαφάνισης του”. Για να υποστηρίξει το stealth στο Assassin’s Creed Mirage, η Ubisoft έχει ανανεώσει τα συστήματα ανίχνευσης για να επιτρέψει περισσότερη ευαισθησία και ανατροφοδότηση, βελτιώσης στο σχεδιασμό της πόλης ώστε να επιτρέπει καλύτερες stealth προσεγγίσεις και εισήγαγε νέα εργαλεία για να βοηθήσει στη μάχη και διαφυγή.

Το Parkour πρόκειται να παίξει τεράστιο ρόλο στο Assassin’s Creed Mirage, όπως ακριβώς έπαιξε στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς. Η διέλευση από κτίρια και πάνω από ταράτσες στην πόλη της Βαγδάτης με πυκνά στρώματα θα είναι η πρωταρχική σας μορφή κίνησης και είναι μια πτυχή που υπόσχεται η Ubisoft να αισθάνεται καλύτερα από ποτέ.

Έχουμε επιταχύνει τον ρυθμό του παρκούρ, ώστε οι παίκτες να αισθάνονται ευέλικτοι και δυνατοί όταν διασχίζουν την πόλη .

καλλιτεχνικός διευθυντής Jean-Luc Sala
Gameplay Assassin's Creed Mirage.
Πηγή: Ubisoft.

Το Assassin’s Creed Mirage εστιάζει πολύ περισσότερο σε στόχους. Τα κύρια γεγονότα δολοφονίας θα πραγματοποιηθούν σε αυτό που η Ubisoft αποκαλεί ‘Black Box missions’. Αυτά θα περιέχονται στις συνοικίες της Βαγδάτης και θα έχετε την ελευθερία να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι προς τον στόχο. Το Mirage θα εισαγάγει ολοκαίνουργια κινούμενα σχέδια δολοφονίας, νέα εργαλεία Assassins και την ικανότητα να βάζετε παγίδες στο περιβάλλον.

Trailer του Assassin’s Creed Mirage.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Έρχεται το νέο Assassin’s Creed Mirage.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδη builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση