Ένα προσιτό smartphone ρίχνει από τη κορυφή iPhone 14 & Samsung Galaxy S22 Ultra.

Μπορεί τα δύο κινητά να χτυπιούνται σε όλα τα σημεία αναφοράς, αλλά ένα τρίτο έρχεται σφήνα ανάμεσα τους και απειλεί να κλέψει τη πρωτιά. Πλέον οι καταναλωτές και οι μετρήσεις είναι τόσο εξαιρετικές που σίγουρα έχει μια ξεχωριστή θέση στην αγορά. Θα αναρωτιέστε σίγουρα πoιο είναι αυτό το smartphone που μπορεί να καταφέρει να ρίξει από τη κορυφή iPhone 14 και Samsung Galaxy S22 Ultra.

Google Pixel 7 pro, ένα κινητό, made by Google.

Το κορυφαίο κινητό της Google, τιμολογιακά βρίσκεται σε αρκετά χαμηλότερο επίπεδο από τα δύο παραπάνω που προαναφέρθηκαν. Έτσι ξεκινάει με ένα μεγάλο ατού σε σχέση με τους αντιπάλους του και μένει να δούμε αν αυτά που προσφέρει αξίζουν τη προσοχή και τα χρήματα μας φυσικά.

Στη πραγματικότητα, το Pixel 7 Pro φαίνεται να τα έχει όλα: μια μεγάλη οθόνη 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, μια μεγάλη μπαταρία 5.000 mAh, κάμερα κορυφαίας κατηγορίας, καθώς και το νέο τσιπ Tensor G2 της Google που τονίζει τις ισχυρές δυνατότητες AI και μηχανικής μάθησης για τις οποίες είναι γνωστή η Google.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη κάμερα, μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα πρόσφατο άρθρο, “Τα 3 smartphones με τη καλύτερη κάμερα.

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το Pixel 7 Pro;

Το Pixel 7 Pro μπαίνει από μόνο του σε αυτήν την πρόκληση. Μαζί με την εκπληκτική φωτογραφία που περιμέναμε, η νέα συσκευή διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο τσιπ Tensor, G2. Αυτό σημαίνει νέες εμπειρίες και δυνατότητες στη σειρά Pixel 7 που σίγουρα θα καταπλήξουν τους χρήστες. Παρ’ όλα τα δυνατά του σημεία, το νέο τηλέφωνο της Google είναι λίγο δύσκολο να ανατρέψει το δίπολο Apple-Samsung που κυριαρχεί στην αγορά των smartphones. Αλλά το Pixel 7 Pro θα μπορούσε να υποστηρίξει εύκολα ότι υπάρχουν επιλογές πέρα ​​από συσκευές iPhone και Galaxy και ίσως τους ταρακουνήσει αρκετά. Έτσι, μπορεί να κερδίσει ένα τεράστιο μέρος των καταναλωτών, αν αναπτύξει καλή στρατηγική.

Όταν κυκλοφόρησε το Google Pixel 7 Pro, η Google δεν είπε απλώς ότι θα ήταν το καλύτερο τηλέφωνο Pixel ποτέ, όπως έκανε με τα προηγούμενα τηλέφωνα Pixel. Αυτή τη φορά είπε ότι το Pixel 7 Pro θα ήταν το καλύτερο smartphone που μπορείτε να αγοράσετε.

Σχεδίαση του Google Pixel 7 Pro.

Εάν δεν γνωρίσατε τη σχεδίαση του Pixel 6, θα τη μάθετε καθώς επιστρέφει με το Pixel 7 Pro. Στη πραγματικότητα προσφέρει σχεδιαστικά κάτι διαφορετικό στην αγορά. Προσωπικά δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, αλλά σε πολύ κόσμο άρεσε, καθώς ξεχωρίζει. Αναφέρομαι στη συστοιχία των καμερών που προεξέχουν στη πίσω αριστερή γωνία.

Η Google, επιμένει επίσης με τις στρογγυλεμένες γωνίες, αλλά δυστυχώς στο κράτημα δεν είναι το ιδανικότερο για μια συσκευή κινητού.

Το Google Pixel 7 Pro έχει διακριτικό σχεδιασμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά smartphone. Η ζώνη της κάμερας κάνει το τηλέφωνο να φαίνεται πιο συμμετρικό, αλλά το γυαλιστερό φινίρισμα είναι επιρρεπές στα δακτυλικά αποτυπώματα και τα χρώματα φαίνονται κάπως παλαιωμένα. Η Google θέλει να μιλάει για τις χρωματικές επιλογές της, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο λευκό, μαύρο και πολύχρωμο.

Το Pixel 7 Pro είναι αδιάβροχο έως ένα μέτρο βάθος με προστασία IP68 και η οθόνη χρησιμοποιεί το ίδιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές Corning Gorilla Glass Victus που θα βρείτε σε όλα τα κορυφαία smartphone του σήμερα. Υπάρχει θύρα USB-C για φόρτιση 30W αλλά όχι θύρα για ακουστικά.

Σχεδίαση του Google Pixel 7 Pro.
Σε κάποιους αρέσει αρκετά η σχεδίαση του Pixel 7 Pro.

Η οθόνη του Google Pixel 7 Pro. Ο μεγάλος νικητής.

Όσον αφορά την οθόνη του κινητού δεν υπάρχουν πολλά λόγια, είναι εξαιρετική. Υπάρχει πλήρης ικανοποίηση από την οθόνη στο Google Pixel 7 Pro και δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο. Παρόλο που το iPhone 14 Pro μπορεί τεχνικά να φτάσει σε υψηλότερη φωτεινότητα, βρίσκουμε πάντα το Pixel 7 Pro εξαιρετικά φωτεινό και πολύχρωμο.

Το Pixel 7 Pro χρησιμοποιεί οθόνη LTPO OLED, παρόμοια με την τεχνολογία που θα βρείτε στο iPhone 14 Pro, και έχει ανάλυση 3120 x 1440, καθιστώντας το εξαιρετικά ευκρινές. Στην πραγματικότητα, η πυκνότητα εικονοστοιχείων 512 ppi στο Pixel 7 Pro είναι υψηλότερη από τα 500 ppi του Galaxy S22 Ultra ή τα 460 ppi του iPhone 14 Pro, επομένως αυτή η οθόνη είναι αναμφισβήτητα καλύτερη.

Έχουμε ρυθμούς ανανέωσης τα 120 Hz και παρόλο που ακούμε πολλούς κατασκευαστές τηλεφώνων να καυχώνται για εντυπωσιακές ταχύτητες ανανέωσης, σπάνια εκτιμούμε το όφελος όπως κάνουμε στο Google Pixel 7 Pro. Η μετακίνηση μέσω της διεπαφής και των αρχικών οθονών μας είναι γρήγορη. Τα μενού και οι λίστες εφαρμογών είναι πιο ομαλά σε αυτό το τηλέφωνο από ό,τι στο iPhone 14 Pro, το οποίο έχει επίσης οθόνη 120 Hz. Τα παιχνίδια φαίνονται φανταστικά σε αυτήν την οθόνη, ειδικά τα νεότερα παιχνίδια όπως το Diablo: Immortal, με βαθιά αντίθεση και πολλά σωματίδια που πετούν τριγύρω.

Αν θέλετε να διαβάσετε για το Diablo:Immortal, μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα πρόσφατο άρθρο, “Diablo Immortal mobile game.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και απόδοση Google Pixel 7 Pro.

Αρχικά να πούμε πως ο Google Tensor G2 βελτιώνει τα γραφικά. Στη συνέχεια, η αναζήτηση διεπαφής είναι πολύ γρήγορη ενώ έχουμε 12 GB RAM σε κάθε επίπεδο αποθήκευσης.

Μπορεί το Pixel 7 Pro να φαίνεται ανεπαρκές, ειδικά σε σύγκριση με τα καλύτερα τηλέφωνα Android όπως το OnePlus 10 Pro. Το τσιπ Google Tensor G2 μπορεί να μην συσκευάζει τους πιο πρόσφατους και ταχύτερους πυρήνες ARM στην CPU, αλλά η Google έχει δώσει στα γραφικά σημαντική ώθηση σε σχέση με την περσινή πλατφόρμα και αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Ενώ οι πιο αποδοτικοί πυρήνες επεξεργαστών θα είχαν βοηθήσει στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ποτέ δεν αισθανθήκαμε ότι το Pixel 7 Pro δεν είχε καθαρή απόδοση με τρόπο που επηρέαζε τη χρήση μας.

Το πολύ Google Pixel 7 Pro έχει τα πλήρη 12 GB μνήμης RAM, ανεξάρτητα από την έκδοση αποθήκευσης που αγοράζετε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τρέξετε μερικές εφαρμογές ταυτόχρονα, ακόμα κι αν η Google δεν περιλαμβάνει το επίπεδο ισχυρών πολλαπλών εργασιών που θα βρείτε σε ένα τηλέφωνο Samsung.

Η μπαταρία του Google Pixel 7 Pro.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Pixel 7 Pro είναι αρκετά καλή, με πλήρη χρήση περισσότερο από μία ημέρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα ανησυχητικό πρόβλημα μπαταρίας, όπως έχουμε ακούσει να αναφέρεται με συσκευές iOS 16. Η οθόνη μπορεί να γίνει πολύ φωτεινή και η προσαρμοστική φωτεινότητα της Google έκανε καλή δουλειά προσαρμογής χωρίς να ενοχλεί την εναλλαγή. Επίσης, έχει ρυθμιστεί σε ανάλυση 1080p FHD+ από προεπιλογή για εξοικονόμηση ενέργειας και δύσκολα θα παρατηρήσετε διαφορά αν αποφασίσετε να διατηρήσετε την εμφάνιση χαμηλότερης ανάλυσης.

Η Google δεν περιλαμβάνει φορτιστή με το τηλέφωνό της, απλώς ένα καλώδιο USB-C και έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε το καλώδιο του παλιού σας τηλεφώνου για τη μεταφορά δεδομένων. Φορτίζουμε το Pixel 7 Pro με ένα βύσμα Anker Nano 3 που παρέχεται από την Anker.

Αξίζει να αποκτήσω το Google Pixel 7 Pro και από που;

Πρόκειται για ένα κινητό ναυαρχίδα, όπως συνηθίζεται να λένε για κινητά με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, για να φτάσει να γίνει το καλύτερο κινητό γενικά, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. Όμως, πρέπει να πω ότι πραγματικά μπορεί να ρίξει από τη κορυφή, τόσο το Samsung S22 Ultra, όσο και το iPhone 14, καθώς θα το βρείτε σε αρκετά χαμηλότερη τιμή. Έτσι αν αναλογιστεί κανείς τι προσφέρει αναλογικά με τη τιμή, τότε σίγουρα αξίζει να το αποκτήσει.

Μπορείτε να αποκτήσετε το Google Pixel 7 Pro, από το Amazon.de, στη καλύτερη τιμή.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Ένα προσιτό smartphone ρίχνει από τη κορυφή iPhone 14 & Samsung Galaxy S22 Ultra.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδη builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση